Știri

Anvelopele de iarnă - un must have și iarna aceasta! (P)

Fotocredit: 

Auto-TestDrive / Gabriel Petrescu
Iată că iarna începe să se instaleze și faptic, nu numai calendaristic, din ce în ce mai multe zone ale țării fiind expuse probabilității de ninsoare și temperaturi sub zero grade Celsius.  Și cum legea privind obligativitatea echipării automobilelor cu anvelope de iarnă acolo unde partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, gheață sau polei este încă în vigoare este cazul ca și cei mai “leneși” dintre șoferi să-și doteze mașinile cu cauciucuri de sezon. În caz contrar, sunt pasibili de amenzi nu foarte blânde, cuprinse între 720 și 1.600 de RON, fiind reținut și certificatul de înmatriculare al automobilului.
 
Daca pana acum nu ati facut schimbul de anvlope acum ar fi momentul cel mai potrivit, ultima strigare cu alte cuvinte, cat inca service-urile nu sunt supra aglomerate sau in vacanta de sarbatori, iar vremea nu se strică sufficient de tare. Aveti la dispozitie așadar cateva zile in care sa va mobilizati si sa va asigurati masina pentru iarna care va veni si se anunta destul de grea si lunga.

Important pentru a dota masina cat mai corect si sigur

Asigurati-va in primul rand ca setul de anvelope de iarna pe care il aveti in dotare nu este foarte vechi, știut fiind faptul că un cauciuc cu o vechime mai mare de 4-5 ani își pierde radical din eficiență, proprietățile acestuia fiind din ce în ce mai alterate, chiar dacă uzura vizibilă a acestora nu este întotdeauna prea mare . Verificati cu atentie ca anvelopele sa nu aiba crapaturi, sa nu fie mult prea tocite, sa nu aiba galme sau alte defecte, in caz contrar riscul producerii unor accidente crescând exponențial.
 
In cazul in care se impune schimbarea anvelopelor, nu faceti niciun compromis, deoarece orice mod in care incercati sa “trisati” se va răsfrânge prin riscul unui accident grav. Pentru a va asigura ca masina va circula bine in conditii de ger, ninsoare si inghet iarna ce urmeaza alegeti anvelope noi, nu second-hand, de la branduri cunoscute care isi respecta prin calitate clientii, chiar daca va trebui sa platiti putin mai mult fata de un brand no-name.
 
Singurul mod in care va este permis sa “trisati” cum spuneam mai sus, adica sa iesiti mai ieftin, caci despre bani este vorba, este sa alegeti un set de anvelope all season, cu conditia ca si acesta sa fie unul nou, de calitate cat mai buna care sa asigure aderenta maxima a cauciucului pe asfaltul inghetat sau umed.

Magazin online de anvelope

Pentru ca asa cum o spune si titlul si am explicat in randurile de mai sus, anvelopele de iarna sunt un must have si iarna aceasta, va recomandam pentru achizitiile noi de cauciucuri magazinul online AnvelopeX. Aici gasiti toate modelele si brandurile renumite, din care puteti alege cu incredere produsele pentru pregatirea masinii pentru drumuri in conditii dificile de iarna. Bineinteles, beneficiati si de promotii, reduceri si discount-uri, astfel incat pretul final platit sa fie unul cat mai avantajos pentru propriul buzunar.
 
Nu este deloc complicat sa faceti o comanda, timpul pentru a va cumpara anvelopele de iarna necesare fiind unul minim, iar transportul gratuit in toata tara cu posibilitate de retur 30 de zile. Profitati de ofertele magazinelor de nisa si mai mult decat a face economie, concentrati-va sa circulati cu masina in siguranta alaturi de cei dragi indiferent de ce va rezerva carosabilul.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: