Știri

Acesta este noul Volvo V90 Cross Country - "suedezul" cu talente în off-road

Fotocredit: 

Volvo
Volvo V90 Cross Country
Volvo a dezvăluit astăzi noul V90 Cross Country, model mult așteptat de fanii companiei suedeze și care a fost prefigurat în ultimele săptămâni de o serie de teasere. Având la bază noul V90 și fiind construit, evident, pe aceeași platformă scalabilă SPA, noul Volvo V90 Cross Country vrea să ducă mai departe tradiția suedezilor în materie de break-uri cu veleități de SUV.
 
"Volvo V90 Cross Country împrumută eleganța lui V90 și o transformă într-o mașină all-road ce oferă siguranță, confort și performanțe, adunate într-un pachet capabil și aventuros" - cam așa descrie pe scurt noul model CEO-ul Volvo, Hakan Samuelson.
 
Estetic, noul V90 Cross Country preia așadar silueta fluidă a breakului V90, plusând însă cu elemente specifice unei mașini capabile să se aventureze în teren accidentat. Părțile inferioare ale caroseriei sunt protejate de supprafețe din plastic negru în timp ce garda la sol mărită asigură un potențial decent de trecere peste obstacole de tot felul.
 
Sub capota noului V90 Cross Country se vor putea alege versiunile D5 (2.0 diesel, 235 CP și 480 Nm cuplu maxim), T6 (2.0 benzină, 320 CP și 400 Nm cuplu maxim), ambele cuplate la un sistem de tracțiune integrală AWD. Nu este exclusă nici preluarea de la XC90 a versiunii hibrid T8 AWD, ce combină performanțele unui motor turbo pe benzină cu cele ale unei unități electrice și care oferă împreună peste 400 de CP.
 
Nu se știu detalii legate de preț, însă este de așteptat ca diferența față de un V90 motorizat similar să ajungă undeva la 5-6.000 de euro.
 
Rivalii noului Volvo V90 Cross Country sunt, fără doar și poate, Audi A6 Allroad quattro, dar și mult așteptatul Mercedes-Benz E-Class All Terrain.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: