Știri

Volvo va produce automobile în India, începând chiar de anul acesta

Fotocredit: 

Volvo
Volvo XC90 - produs in India
Volvo va deschide anul acesta o fabrică de automobile în India, constructorul suedez dorind astfel să se adapteze rapid trendului de creștere a cererii pentru mașinile premium în dinamicul stat asiatic.
 
În noua facilitate de producție se vor asambla automobile dezvoltate pe platforma scalabilă SPA, primul astfel de model urmând să fie SUV-ul XC90. Dezvoltarea fabricii nu a fost însă făcută de la zero, Volvo preferând să dezvolte deja existentele facilități operaționale pe care le deținea în Bangalore prin intermediul Volvo Group, utilizând totodată licențele de producție și infrastructura deja stabilite în India.
 
Fabrica din India se va alătura pe harta facilităților de producție Volvo alături de uzinele din Torslanda (Suedia), Gent (Belgia), Chengdu și Daqing (ambele în China), constructorul suedez deținând totodată fabrici de producție a motoarelor în Skovde (Suedia) și Zhangjiakou (China), precum și o uzină ce produce componente pentru caroserie în orașul suedez Olofstrom.
 
Chiar dacă piața mașinilor premium din India nu oferă volume de vânzări extraordinare (Volvo raportând anul trecut doar 1.400 de mașini vândute), prognozele specialiștilor indică un ritm de creștere din ce în ce mai pronunțat pentru următorii ani pe acest segment. Drept exemplu, creșterea cifrelor de vânzări Volvo din primele luni ale anului 2017 s-a cifrat la 35 de procente, față de aceeași perioadă din 2016.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: