Știri

Viitoarea generație Volvo XC90 va fi fabricată în SUA

Fotocredit: 

Volvo
Volvo XC90 - generația a 3-a, 2021
Volvo va fabrica viitoarea generație a SUV-ului XC90 în SUA, acolo unde compania suedeză construiește una dintre cele mai moderne uzine ale sale în orașul Charleston (Carolina de Sud). Astfel, totalul investițiilor făcute de Volvo peste ocean va ajunge la peste 1.1 miliarde de dolari.
 
Fabrica din Carolina de Sud va produce începând cu toamna lui 2018 noua generație a sedanului S60, iar perspectiva introducerii pe liniile de asamblare a viitorului XC90 (pentru anul 2021) face ca Volvo să-și dubleze aici numărul angajaților - de la 2.000 în momentul de față șa 4.000 peste 3-4 ani.
 
"Fabrica din Charleston va deservi atât piața din SUA, cât și piețele internaționale, urmând a constitui un pilon extrem de important ce va susține creșterea Volvo din viitor", a declarat pe acest subiect Hakan Samuelsson - CEO-ul companiei suedeze.
 
Volvo - fabrica SUA, Charleston
 
Lucrările de construcție pentru noua fabrică vor fi încheiate până la jumătatea anului viitor, capacitatea de producție prognozată ridicându-se la 150.000 de automobile asamblate anual.
 
XC90 este de departe cel mai bine vândut model Volvo în Statele Unite, SUA fiind totodată piața ce aduce cele mai multe comenzi pentru SUV-ul suedez. Lansată în 2014, actuala generație XC90 a reușit să ridice totalul vânzărilor Volvo din SUA de la 56.000 (în 2014) la aproape 83.000 de unități anul trecut.
 
Volvo deține la ora actuală două fabrici în Europa (în Belgia și Suedia) și alte două în China. Două noi uzine sunt în construcție - cea din SUA și o a treia facilitate ce va fi inaugurată în China.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: