Știri

Seat a prezentat noua generație Ibiza CUPRA

Fotocredit: 

Seat
Noul Seat Ibiza CUPRA
Seat a prezentat astăzi noua Ibiza CUPRA, cea mai puternică versiune a modelului de clasă mică spaniol. La aproape 20 de ani distanță de la lansarea primei generații Ibiza CUPRA, noua generație beneficiază de aportul unui motor 1.8 TSI ce produce 192 CP, un diferențial electronic XDS sau suspensii adaptive.
 
Motorul de sub capotă, un 1.8 TSI de ultimă generație, produce cu 12 CP mai mulți față de vechea specificație, oferind un cuplu maxim de 320 Nm disponibil între 1.450 și 4.200 rpm. Aceste cifre de putere și cuplu permit o accelerație de la 0 la 100 de km/h în 6.7 secunde, viteza maximă ce poate fi atinsă fiind de 235 km/h. Motorul transmite puterea la roțile din față prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu șase trepte. Consumul mediu de combustibil anunțat de Seat este de 6.0 l/100km.
 
Noua Ibiza CUPRA vine în standard cu jante de aliaj pe 17 inch și o suspensie sport adaptivă ale cărei caracteristici pot fi modificate prin apăsarea unui buton, în pachetul CUPRA Drive Profile. Diferențialul electronic XDS reduce la maximum tendința mașinii de a subvira.
 
La exterior noul Seat Ibiza CUPRA impresionează prin farurile bi-xenon și lumini de zi cu LED, stopurile cu LED sau difuzorul de aer încadrat în bara spate în mijlocul căruia este plasată evacuarea de mari dimeansiuni, cu o formă trapezoidală.
 
Interiorul este pus în evidență de volanul sport și schimbătorul de viteze ce poartă logo-ul specific CUPRA și de scaunele sport îmbrăcate în piele și Alcantara. Sistemul de infotainment poate primi opțional funcțiile MirrorLink și Seat Full Link, aceasta din urmă încorporând soluțiile Android Auto și Apple Car Play, din ce în ce mai folosite de producătorii auto.
 
Noul Seat Ibiza CUPRA va avea premiera mondială la Salonul Auto de la Frankfurt, ce începe pe 15 septembrie.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: