Știri

Renault vrea să rămână lider pe piaţa monovolumelor cu noul Scenic XMOD

Renault Scenic XMOD
 
Renault vrea să-şi consolideze şefia pe piaţa monovolumelor din Europa, prin lansarea cu ocazia Salonului Auto de la Geneva a noului Scenic XMOD, care combină caracteristicile unui minivan cu cele ale unui crossover de mici dimensiuni.
 
Francezii pariază pe acest segment, deoarece statisticile de vânzări arată o scădere a numărului de monovolume vândute, în dauna unor crossovere de mici dimensiuni, preferate de clienţii europeni. În acest fel Renault vrea să "împace şi capra şi varza".
 
Scenic XMOD va avea garda la sol mai ridicată şi bare de protecţie din plastic, cu aspect împrumutat de la automobilele de teren. Va fi primul model Renault care va fi echipat cu sistemul Extended Grip, care permite adaptarea controlului tracţiunii în funcţie de terenul pe care se rulează. Şoferul va putea selecta prin intermediul unui comutator aflat lângă frâna de mână modurile de rulare - Şosea sau Teren accidentat.
 
Renault Scenic XMOD - Extended Grip control
 
La interior sistemul R-Link se va ocupa de tot ce înseamnă multimedia, prin intermediul unui ecran cu touchscreen. Portbagajul va avea un volum de 555 litri, pasagerii având la dispoziţie şi în habitaclu de alte spaţii de depozitare ce însumează împreună alţi 77 de litri.
 
La partea de motorizări vor fi disponibile trei propulsoare, cu noul benzinar turbo Tce de 130 CP vârf de gamă.
 
Scenic XMOD va fi fabricat la farica din Douai, Franţa, acolo unde se asamblează şi modelele Scenic şi Grand Scenic.

Etichete: 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: