Știri

Renault va asambla și noua generație Nissan NV300 în fabrica sa din Sandouville

Fotocredit: 

Renault
Noul Nissan NV300 - fabrica Sandouville
Renault va asambla în fabrica sa din Sandouville noile van-uri Nissan NV300, modele strâns înrudite cu Renault Trafic. Capacitatea fabricii franceze va crește astfel cu încă 100.000 de unități anual, până în 2026.
 
În 2015 Renault a produs la Sandouville 93.000 de exemplare Trafic, iar pentru a putea face față creșterii cadenței de producție au fost investite aici sume considerabile în ultimii trei ani, ce se cifrează la circa 230 de milioane de euro. 
 
Fabrica din Sandouville a devenit acum un centru de excelență al alianței Renault-Nissan în materie de construcție de van-uri.
 
La ora actuală, pe lângă Renault Trafic se mai produce aici și una dintre variantele Opel Vivaro, urmând ca în scurt timp să înceapă și asamblarea unei noi generații de van Fiat.
 
Nissan și Renault colaborează și în direcția lansării unui pick-up pentru Renault, model ce va împărți aceeași platformă tehnică cu noul Nissan NP300.
 
 
Noul Nissan NV300 este un van de dimensiuni medii, ce se va situa în portofoliul de autovehicule comerciale Nissan între NV 200 și NV400, fiind succesorul popularului Primastar. Lansarea pe piață va avea loc undeva spre sfârștitul anului 2016.
 
Cu NV300 Nissan are ambiții mari de creștere pe piața din Europa, dominată până acum foarte clar de Renault.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: