Știri

Renault-Nissan va produce împreună cu Dongfeng mașini electrice destinate pieței din China

Fotocredit: 

Renault
Joint venture Renault-Nissan Dongfeng
Alianța Renault-Nissan a anunțat formarea unui joint venture alături de chinezii de la Dongfeng, scopul asocierii fiind acela de a dezvolta și de a produce automobile electrice destinate pieței din China.
 
Noul joint venture, botezat eGT New Energy Automotive (eGT) va aduna laolaltă experiența gigantului franco-nipon în domeniul automobilelor electrice (dat fiind faptul că Nissan LEAF și Renault ZOE sunt lideri detașați la vânzări la nivel global) și resursele imense de care dispune Dongfeng în mai toate nișele ce presupun dezvoltarea de tehnologii de ultimă oră.
 
Începând cu primul model ce va fi lansat, toate mașinile electrice dezvoltate de Renault-Nissan împreună cu Dongfeng vor fi croite excat pe cerințele consumatorilor din China. 
 
Cel puțin pentru început platforma tehnică folosită la construcția noilor modele va fi cea utilizată la ora actuală de Renault pentru crossoverul Captur. Primul astfel de automobil va fi asamblat în fabrica Dongfeng din orașul Shiyan, începând cu anul 2019.
 
Noua entitate va fi deținută în proporție de câte 25% de Renault și Nissan, în timp ce jumătatea rămasă va fi în proprietatea Dongfeng.
 
Conform Asociației Constructorilor de Automobile din China, în 2016 au fost vândute aici 256.879 de mașini electrice, valoare cu 121% mai mare față de cifrele din 2015. Pe primele șapte luni din anul curent au fost produse în China 223.000 de automobile electrice, dintre care 204.000 au fost și vândute.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: