Știri

Renault a dezvăluit ediția specială Clio RS 18

Fotocredit: 

Renault
Renault Clio RS 18
Renault a dezvăluit ediția limitată Clio RS 18, noua versiune a hot hatch-ului de clasă mică fiind denumită și personalizată având drept sursă de inspirație monopostul de Formula 1 cu care francezii vor concura în sezonul de anul acesta din Marele Circ. Nu este pentru prima dată când Renault dezvoltă astfel de modele ce aduc aminte de succesele de pe marile circuite ale lumii.
 
Derivat direct din varianta Clio RS 220 EDC Trophy, noul Renault Clio RS 18 vine vopsit în negru metalizat, nuanță ce contrastează puternic cu elementele colorate în galben Sirius - nuanță utilizată de Renault în Formula 1 după revenirea ca echipă de sine stătătoare. Logo-ul R.S. și toate inscripțiile plasate pe mașină sunt negre, soluție utilizată în exclusivitate de noul Clio RS 18.
 
La interior regăsim atmosfera obișnuită dintr-un Clio RS Trophy, pragurile găzduind plăcuțe cu numărul exemplarului din ediția limitată. Nu știm însă pentru moment în câte unități va fi asamblat Clio RS 18.
 
Sub capota noului model în ediție litată stă același motor turbo de 1.6 litri ce produce 220 de CP și 280 Nm cuplu motor maxim. Inginerii Renault Sport au modificat și mai tare suspensiile și sistemul de direcția pentru ca acestea să răspundă și mai direct, în timp se evacuarea Akrapovic este oferită în standard.
 
Noua ediție limitată Renault Clio RS 18 va fi lansată pe piață în prima jumătate a anului 2018.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: