Știri

Noutăţile Renault la Salonul Auto de la Geneva 2013

Fotocredit: 

Renault
Renault la Geneva 2013
 
Renault şi-a prezentat la Salonul Auto de la Geneva principalele noutăţi, acestea fiind întruchipate prin noul Renault Captur, Scenic XMOD, Kangoo Z.E. şi Clio GT 120 EDC.
 
Renault Captur la Geneva 2013
 
Renault Captur este un crossover urban, cu o silueta fluida. Compact (4,12 m x 1,77 m x 1,57 m), dotat cu roti mari (16 sau 17 inch), isi afiseaza cu naturalete inclinatiile sportive si pasiunea pentru aventura. Cu un aer robust si garda la sol ridicata (200 mm), Renault Captur inspira dimensiuni generoase ce il pot plasa in categoria anumitor vehicule crossover sau 4x4 din segmentul superior.
 
În standard Captur va beneficia de ABS, AFU, ESC (sitemul de control al traiectoriei), precum şi de Hill Start Assist sau Roll Movement Intervention.
 
Viitorii clienţi ai Renault Captur pot opta şi pentru o serie de opţionale originale:
 
- vopsea in doua nuante ce permite diferentierea pavilionului si a stalpilor de restul caroseriei
- culoarea jantelor
- elemente grafice pentru capota, plafon sau hayon, precum si pentru pachete de personalizare tematice ce permit individualizarea si asortarea culorii volanului si a tapiteriei cu elementele de stripping exterioare
- ambianta deschisa sau inchisa a habitaclului
- culoarea ornamentelor interioare: gri, ivoire, crom, orange, albastru, verde, aplicate pe cadranele aeratoarelor, conturul consolei centrale, conturul difuzoarelor si pe torpedoul „Easy Life”. Detalii din aceeasi culoare se regasesc si pe tapiterie.
- 4 tapiterii diferite (nedetasabile) in cazul primelor doua nivele de echipare si 8 tapiterii detasabile „zip collection” diferite, la alegere, ca optiune in cazul celui de-al doilea nivel de echipare si ca dotare standard incepand de la al treilea nivel de echipare.
 
Renault Captur
 
La capitolul motorizări se poate opta pentru patru variante, iar la capitolul cutie de viteze, clienţii au de ales între una manuală sau un automată EDC:
 
Motoare pe benzina:
Energy TCe 90 - 4,91 l/100 km
TCe 120 EDC - 5,41 l/100 km
Motoare Diesel:
Energy dCi 90 - 3,71 l/100 km
dCi 90 EDC - 4,13 l/100 km (disponibil în viitorul apropiat)
 
Prevazut cu o garda la sol ridicata, Scenic Xmod beneficiaza de un design expresiv care adopta trasaturi de crossover, precum barele de protectie din spate si din fata specifice, elementele de protectie pentru partea inferioara a caroseriei si barele de pavilion cromate (in functie de nivelul de finisare ales).
 
Renault Scenic XMOD
 
La interior, Renault Scenic Xmod prezinta modificari ce vizeaza in principal confortul soferului. Habitaclul restilizat plaseaza toate comenzile in mod intuitiv la indemana soferului. Consola centrala fixa este usor de accesat, integrand comutatorul Extended Grip si joystick-ul multifunctional destinat navigarii in meniul multimedia Renault R-Link.
 
Scenic Xmod este primul model din gama Renault care beneficiaza de noul sistem Extended Grip. Acest sistem avansat de control al tractiunii permite o aderenta mai buna pe sosea in conditii de drum dificile (zapada, noroi, nisip…). Prin activarea manuala a comutatorului amplasat sub consola centrala, soferul poate opta pentru modul de asistenta dorit: „ROAD”, „LOOSE GROUND’” sau „EXPERT”.
 
Scenic Xmod poate fi comandate in versiune de echipare cu unul dintre cele mai noi 3 motoare Energy (TCe 90, TCe 115 sau dCi 90), care au fost reinnoite in perioada mai 2011- mai 2012 sau in varianta cu noul motor pe benzina Energy TCe 130.
 
Noul Renault Clio GT 120 EDC se vrea un model sportiv, pentru cei care consideră că noul Clio RS este prea mult pentru posibilităţile lor. Acesta va avea sub capotă un motor de 1.2 litri supra-alimentat, TCe, care produce, evident, 120 de CP. Acesta va fi cuplat la o cutie de viteze automată de tip EDC.
 
Renault Clio GT 120 EDC
 
Clio GT 120 EDC se va diferenţia de restul gamei prin bare faţă-spate modificate, jante de 17 inch, lumini de zi de tip LED, două ţevi de eşapament precum şi inscipţionarea GT pe hayon. O culoare specifică, Blue Malta, poate fi oferită opţional.
 
Maşina se poate comanda în ambele variante de caroserie, atât hatchback în cinci uşi cât şi break.
 
Renault Kangoo Z.E. este varianta full-electrică a noului Kangoo, lansat în ianuarie.

Etichete: 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: