Știri

Noul Audi S3 Sportback - dezvăluit astăzi

Audi S3 Sportback
 
Audi a prezentat noul S3 Sportback, automobil ce va fi lansat oficial la Salonul Auto de la Geneva.
 
Noul S3 Sportback va avea sub capotă acelaşi motor ca şi versiunea în trei uşi a S3-ului, şi anume un propulsor turbo pe benzină de 2.0 litri ce dezvoltă 300 de CP şi un cuplu maxim de 380 de Nm. Motorul poate fi cuplat la o cutie de viteze manuală cu şase trepte sau la una automată cu dublu-ambreiaj S-Tronic, tot cu şase rapoarte. Tracţiunea intergrală este nelipsită, bineînţeles.
 
Toate aceste caracteristici tehnice duc Audi-ul S3 Sportback la 100 de km/h în 5 secunde pentru cutia S-Tronic şi în 5,5 în cazul cutiei manuale. Modelul vine în standard cu sistemul Audi Drive Select, care adaptează răspunsul acceleraţiei şi pe cel al direcţiei în funcţie de cum doreşte cel care se află la volan, având disponibile patru setări: Auto, Comfort, Dynamic şi Efficiency.
 
Oficialii Audi au anunţat un consum mediu de doar 6,9 litri la suta de kilometri, o cifră foarte bună, pe hârtie.
 
Suspensia sport care echipează S3 Sportback coboară maşina cu circa 25 de mm, iar sistemul de frânare beneficiază de discuri pe măsura maşinii, de mai mari dimensiuni.
 
La nivel vizual observăm luminile de zi cu LED precum şi grila radiatorului argintie, la fel ca şi oglinzile laterale, barele de pe plafon şi marginea difuzorului de aer din spate. Evacuarea are patru guri ovale, plasate în lateral, în pereche.
 
Audi S3 Sportback va fi pus în vânzare începând cu luna septembrie a anului curent, la preţuri începând de la aproximativ 39.000 de euro.
 
 

Etichete: 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: