Știri

Lamborghini Veneno - vedeta italienilor la Geneva

Fotocredit: 

Lamborghini
Lamborghini Veneno - spate
 
Italienii de la Lamborghini vor aduce la Geneva un model exclusivist, care va fi construit în doar trei exemplare. Este vorba de Lamborghini Veneno.
 
Numele Veneno vine, după cum era de aşteptat, de la unul dintre cei mai puternici şi rapizi tauri de coride din istorie, care făcea deliciul amatorilor de astfel de spectacole la începutul secolului trecut, în Andalusia, Spania.
 
Cu un design concentrat pe o eficienţă aerodinamică maximă, Lamborghini Veneno este practic un prototip pentru curse, dar care întruneşte toate cerinţele legale pentru a putea rula pe şosele.
 
Veneno va avea sub capotă un motor în 12 cilindri ce dezvoltă 750 de CP şi care va fi cuplat la o cutie de viteze automată ISR cu şapte trepte. Aceasta va transmite puterea motorului la toate cele patru roţi. Jantele de pe faţă sunt pe 20 de inch, iar cele din spate pe 21.
 
Acceleraţia până la 100 de km/h se face în 2,8 secunde, iar viteza maximă la care poate ajunge Lamborghini Veneno este de 355 de km/h.
 
Un eleron uriaş, al cărui unghi se reglează automat în funcţie de viteză, va ajuta super-maşina să păstreze contactul cu asfaltul în fiecare moment.
 
Şasiul, la fel ca mare parte din elementele caroseriei, sunt fabricate din fibră de carbon, pentru a garanta economia de greutate necesară înaltei performanţe dinamice. Greutatea lui Veneno este de doar 1450 de kg.
 
Preţul este unul pe măsura maşinii - 3 milioane de euro (fără taxe), toate cele trei exemplare fiind deja cumpărate de pasionaţii lumii auto.

Etichete: 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: