Știri

Înlocuitorul lui Ferrari Enzo va costa peste 1 milion de euro

Ferrari F150
 
Modelul care va înlocui Ferrari Enzo şi care va fi lansat oficial la Geneva, anul acesta, va costa peste 1 milion de euro, au declarat surse din anturajul italienilor, pentru Automotive News.
 
După aplicarea tuturor taxelor, noul Ferrari va costa nici mai mult nici mai puţin decât 1.21 milioane de euro.
 
Super-maşina, cu nume de cod F150, se va fabrica în 499 de exemplare, cu o sută mai multe decât Enzo, datorită cererilor în creştere care vin din China, în special. Oficialii Ferrari însă au refuzat să comenteze zvonurile. Ce se ştie sigur este faptul că noul automobil produs la Maranello este deja sold-out.
 
Ferrari F150 - teaser
 
Noul model va avea sub capotă un tandem hibrid, care se pare că dezvoltă în jur de 900 de CP - motorul clasic V12 fiind completat de unul electric, întreg sistemul fiind botezat de Ferrari HY-KERS. Pe timpul testelor din cadrul programului de dezvoltare, acest sistem a redus consumul mediu cu circa 40 de procente - un lucru demn de luat în seamă.
 
Toto datorită HY-KERS, acceleraţia de la 0 la 200 de km/h se face în numai 5,5 secunde.
 
Super-sportiva va avea un şasiu din fibră de carbon, rezultând astfel o greutate în jurul valorii de 1300 de kg, comparabilă cu cea a lui Enzo, asta în condiţiile în care motorul electric şi bateriile aferente adaugă cam 150 de kg la total. Un alt capitol la care Ferrari va face economie de greutate sunt scaunele, care vor avea scheletul din carbon şi nu vor avea sisteme de reglaj - şoferul găsindu-şi poziţia optimă prin modificarea poziţiilor volanului şi ale pedalelor.
 
În 2012 Ferrari şi-a crescut vanzările la nivel global cu 5 la sută, până la valoarea de 7.318 de unități, ceea ce reprezintă un record. Veniturile au crescut cu 8 la sută, la 2,4 miliarde de euro, cu un profit de 350 milioane de euro.
 

Etichete: 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: