Știri

Grupul PSA va dezvolta sisteme de tip Mild Hybrid alături de Punch Powertrain

Fotocredit: 

Peugeot
Grupul PSA - Punch Powertrain
Francezii de la Groupe PSA au anunțat încheierea unui parteneriat cu Punch Powertrain în vederea livrării unei noi generații de cutii de viteze "electrificate" cu dublu ambreiaj, subansamblu ce va echipa automobilele eco Peugeot, Citroen și DS începând cu anul 2022.
 
Cu nume de cod DT2, noua transmisie este special gândită pentru a face parte din sistemele de tip Mild Hybrid ce vor echipa viitoarele modele lansate de piață de PSA. Sistemul Mild Hybrid dezvoltat de Grupul PSA utilizează un generator ce funcționează la 48 de volți, urmând a constitui o ramură extrem de importantă în strategia francezilor de a lansa cel puțin o versiune electrificată pentru fecare model din portofoliu, începând cu anul 2025.
 
Noile transmisii vor fi asamblate într-una dintre facilitățile de producție ale PSA, dezvoltarea noilor unități de tip DT2 urmând a puncta în direcția scăderii dimensiunilor și a greutății, dar și a utilizării unui număr mai mic de componente mecanice.
 
Alături de automobile dotate cu sistem Mild Hybrid (MHEV), PSA va oferi mașini Plug-In Hybrid (PHEV) și 100% electrice (EV).
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: