Știri

Este important să vă pregătiţi maşina pentru iarnă din timp! (P)

Fotocredit: 

---
Anvelope de iarna
Ştim că este un moment al anului de care şoferilor nu le este niciodată dor, însă vrând, nevrând se apropie sezonul rece, iar maşinile trebuie pregătite de iarnă, cel mai important aspect fiind acela al anvelopelor de iarnă care nu pot lipsi din dotarea niciunei maşini.
 
Pentru că încă aveţi suficient timp la dispoziţie până când se vor da amenzi serioase dacă nu aveţi maşină echipată cu anvelope de iarnă ne-am gândit să trecem rapid în revistă, pentru toţi şoferii, mai noi sau mai vechi, de ce este important ca maşina să aibă anvelope de sezon, indiferent de dimensiuni sau putere, astfel încât fiecare să aibă suficient timp apoi să se orienteze şi să găsească loc la un service bun, avantajos şi apropiat de casă.
 
Importanța anvelopelor de iarnă
 
Cel mai important aspect pe care anvelopele de iarnă vi-l oferă este siguranţă. Ele va feresc de alunecare, de acvaplanare şi de pierderea controlului maşinii în mers atunci când carosabilul este ud, îngheţat sau acoperit cu zăpadă.
 
Pe lângă faptul că vă oferă siguranţa pe care anvelopele de vara utilizate iarna nu o pot egala, vă feresc şi de mai sus amintitele amenzi, circulaţia cu anvelope de vară atunci când sunt temperaturi de iarnă fiind interzisă prin lege şi sancţionându-se destul de usturător pentru orice buzunar.
 
Dimensiunea maşinii sau puterea maşinii nu contează atunci când este vorba de lege, aşadar toate maşinile, fără excepţie, sunt obligate să aibă anvelope de iarnă atâta vreme cât circulă într-o zona asfalt acoperit de gheață, polei sau zăpadă, toate automobilele având nevoie de protecţie sporită pe drumurile grele de iarnă.
 
Cum echipăm rapid maşină pentru iarnă
 
Timpul dar şi banii sunt unele dintre principalele motive pentru care şoferii nu îşi echipează la timp (sau deloc) maşina cu anvelopele potrivite şi preferă să rişte la fiecare drum parcurs începând cu luna Noiembrie. 
 
Din fericire, există service-uri auto care s-au modernizat şi oferă posibilitatea de a va programa telefonic pentru astfel de intervenţii, eliminându-se astfel timpul mare de aşteptare, pe care majoritatea nu îl au disponibil. Unul dintre aceste service-uri este şi Best Tires care dispune de trei locaţii în Bucureşti, relativ centrale, uşor de accesat. Sunaţi, va programaţi apoi va prezentaţi la ora respectivă, fără a mai pierde timp.
 
În ceea ce priveşte partea financiară şi aici aveţi din plin alternative, multitudinea service-urilor forţând preţurile să scadă şi să devină competitive, aşadar nu aveţi decât să căutaţi mai atent locul în care veţi efectua schimbul de anvelope, cu atât mai mult cu cât încă aveţi disponibil destul de mult timp până când vremea va deveni cu adevărat una de iarnă.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: