Știri

Dacia a atins pragul de 5 milioane vândute din 2004 și până astăzi

Fotocredit: 

Dacia
Dacia - editii speciale Geneva 2018
Dacia a depășit pragul de cinci milioane de vehicule vândute din 2004 și până astăzi - perioadă în care lucrurile au evoluat incredibil de favorabil pentru constructorul din Mioveni, sub umbrela Renault. Astfel, de la un singur model în portofoliul de acum 14 ani Dacia oferă acum nu mai puțin de 6 modele distincte - mașini ce au convins în 2017 nu mai puțin de 655.000 de clienți din întreaga lume.
 
Mai mult, anul trecut Dacia Sandero a fost cel mai bine vândut model din Europa, dacă ne luăm după statisticile rezervate persoanelor fizice. Pe piața franceză dacia a reușit să livreze până acum peste 1.000.000 de automobile, în perioada ce a urmat lansării primei generații Logan.
 
Dacia - 5 milioane de masini vandute
 
Salonul Auto de la Geneva va prilejui lansarea unor noi ediții speciale dedicate modelelor Dacia Sandero Stepway, Lodgy, Dokker și Logan MCV, fiecare versiune fiind destinată doar anumitpr piețe din Europa. Pe lângă tușele stilistice inedite, noile ediții speciale limitate marchează premiera dotării cu sistem de climatizare automată pentru Sandero și Logan MCV.
 
Pe lista elementelor de la exterior ce diferențiază noile ediții speciale se numără:
- noua nuanță de vopsea Beige Dune (culoare ce a debutat în portofoliul Dacia o dată cu noul Duster)
- capace pentru jantele de oțel pe 16 inch cu un design ce combină nuanțe de negru și argintiu și dau senzația unei jante din aliaj
- montanții B vopsiți în negru lucios, la fel ca și capacele oglinzilor retrovizoare
 
La interior se remarcă:
- climatizarea automată pentru Sandero și Logan MCV (exclusiv pentru edițiile speciale în cauză)
- tapițeria scaunelor din material negeru cusut cu ață contrastantă gri
- marginile gurilor de ventilație și fața consolei centrale vopsite în crom satinat
- covorașe față/spate cusute cu ață gri
 
În România noile ediții speciale Dacia vor fi comercilizate sub denumirea Black & White.
 
Tot o noutate pentru 2018 vine din partea MPV-ului Lodgy, acesta putând fi dotat cu un al treilea rând de scaune rabatabile individual - soluție ce permite eficientizarea perfectă a utilizării spațiului interior în funcție de numărul de pasageri ce ar trebui să călătorească în mașină.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: