Știri

Citroen Tehnospace - conceptul ce prefigurează noul C4 Picasso - surprins pe stradă în fotografii

Citroen Tehnospace
 
Citroen va veni la Salonul Auto de la Geneva cu conceptul Tehnospace, care este foarte apropiat de forma finală a noului C4 Picasso. Conceptul a fost însă deja surprins în fotografii pe străzile din Vigo, oraşul spaniol unde se fabrică modelele C4 Picasso şi C4 Grand Picasso.
 
Principala modificare vine la partea frontală, acolo unde farurile vin pe două rânduri, în stilul celor de la Nissan Juke, cele din partea superioară fiind foarte înguste şi venind în prelungirea siglei Citroen, stilizată la maxim de către francezi.
 
La partea din spate se observă nişte stopuri cu LED foarte asemănătoare cu cele prezente pe multe din modelele actuale de la Volkswagen, lucru cel puţin ciudat.
 
Noul C4 Picasso va fi prima maşină ce va utiliza noua platformă comună a grupului PSA, EMP2. Noul Peugeot 308 va utiliza aceeaşi platformă, atunci când va intra în producţie în toamna anului curent.
 
Citroen se mai laudă cu o reducere a emisiilor de CO2 pentru toată gama C4 Picasso, toate îmbunătăţirile aduse motoarelor, trenului de rulare, aerodinamicii sau direcţiei aducând un minus de circa 20 de procente la emisiile de noxe în atmosferă.
 
La interior C4 Picasso va include un nou sistem multimedia cu touchscreen, care va fi utilizat pe toate automobilele ce vor împărţi platforma EMP2.

Etichete: 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: