Știri

BMW va veni la Geneva cu o gamă impresionantă de modele electrificate

Fotocredit: 

BMW
BMW - Geneva 2019
BMW va prezenta la Salonul Auto de la Geneva o gamă extinsă de modele electrificate și de lux, constructorul german dorind în acest fel să-și intensifice ofensiva de recâștigare a poziției de lider mondial pe piața mașinilor premium.
 
Ca parte a strategiei NUMBER ONE > NEXT, compania a definit mobilitatea electrică ca unul dintre cele patru domenii de dezvoltare, cunoscute drept ACES (Autonom, Conectat, Electrificat şi Servicii/Shared). 2018 a fost un an al recordurilor pentru vânzările de automobile electrice şi plug-in hybrid ale BMW Group, cu peste 140.000 de livrări în lumea întreagă - astfel, compania rămâne cel mai de succes constructor de automobile electrificate din Europa. Prin angajamentul său faţă de extinderea gamei de modele, BMW Group îşi propune să aibă peste o jumătate de milion de maşini cu sistemul de propulsie electrificat disponibile pe mapamond până la finalul anului 2019.
 
Premieră de salon la Geneva: noul BMW Seria 7

Producătorul de automobile premium BMW accentuează din nou profilul modelelor sale emblematice în segmentul de lux prin actualizări extinse de design, un portofoliu mai avansat de motoare şi tehnologie de ultimă oră pentru operare, asistare a condusului şi conectivitate. Exteriorul noului BMW Seria 7 vine cu o nouă dominată de prestanţă şi eleganţă. La interior, noile dotări cu echipamente, confortul acustic îmbunătăţit şi sistemul de operare şi afişare de ultimă generaţie contribuie la o experienţă exclusivă.
 
Prezenţa noului model iese în evidenţă în partea frontală, care acum este ridicată cu 50 de milimetri şi dispune de o grilă BMW mai mare cu 40% şi de faruri mai subţiri. Capota şi şorţul faţă au şi ele un aspect nou. Liniile laterale ale automobilului sunt o imagine a preciziei datorită noi poziţionări verticale a Air Breathers şi benzilor decorative ce se extind până în spate. Actualizarea designului este completată de difuzorul spate restilizat şi de o bandă de lumini subţire poziţionată sub bara cromată ce conectează stopurile, care sunt şi ele mai subţiri decât înainte. Echiparea cu piele Nappa Exclusive cu matlasare extinsă (o noutate pe lista de opţiuni) şi noile benzi decorative pentru interior oferă habitaclului un aer foarte exclusiv. În plus, butoanele de pe volanul multifuncţional au fost rearanjate, iar sertarul de încărcare wireless pentru smartphone-uri a fost repoziţionat, în timp ce dotarea Ambient opţională are o nouă finisare. Grupul de ecrane format de panoul de instrumente şi displayul central vine cu funcţiile software ale sistemului de operare BMW 7.0, aşa fel cum face şi unitatea de control BMW Touch Command din spate. Numeroasele funcţii oferite de sistemele de asistare a condusului, disponibile standard şi opţional pentru noul BMW Seria 7, se extind acum pentru a include Reversing Assistant.
 
Dezvoltat suplimentar, portofoliul de motorizări pentru BMW Seria 7 cuprinde un motor V12 echipat acum cu filtru de particule de benzină, un nou motor pe benzină, cu opt cilindri, şi trei propulsoare diesel cu şase cilindri dispuşi în linie. Trei modele plug-in hybrid din portofoliul noului BMW Seria 7 (cu ampatament scurt, lung şi ampatament lung cu sistemul de tracţiune integrală xDrive) oferă putere mai mare şi autonomie electrică extinsă. Toate variantele de model respectă cerinţele standardului de emisii Euro 6d-TEMP.
 
Debutul celei de-a doua generaţii a variantelor plug-in hybrid ale BMW Seria 7, BMW X5 şi BMW Seria 3 Sedan

Noile versiuni BMW Seria 7 plug-in hybrid preiau calităţile sportive, confortul pasagerilor şi ambianţa exclusivistă şi ale sedanului de lux şi le combină cu opţiunea unei călătorii aproape silenţioase, cu emisii locale zero. Un motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, şi un motor electric conlucrează pentru propulsarea celor trei modele. Împreună, ele pot oferi o putere combinată de 290 kW/394 CP cu comutatorul Driving Experience Control pe modul SPORT. Capacitatea energetică a bateriei de înaltă tensiune a fost extinsă şi ea, astfel că autonomia electrică a fost extinsă de la 54 la 58 de kilometri pentru BMW 745e, de la 52 la 55 de kilometri pentru BMW 745Le şi de la 50 la 54 de kilometri pentru BMW 745Le xDrive.
 
A doua generaţie BMW X5 cu tren de rulare electrificat dispune tot de motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, modificat special adaptat pentru soluţia hibridă. Acesta este combinat cu un motor electric pentru a genera o putere a sistemului de 290 kW/394 CP. Disponibil din august 2019, BMW X5 xDrive45e realizează sprintul 0-100 km/h în 5,6 secunde (date provizorii). Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive este disponibil pentru a oferi latura sportivă a plăcerii condusului pe şosele şi performanţe excelente în afara acestora prin distribuirea puterii motoarelor către cele patru roţi. Noul BMW X5 xDrive45e nu ar fi complet fără cea mai recentă tehnologie a celulelor de baterii. Autonomia electrică rezultată de până la 80 de kilometri permite ca cele mai multe navete zilnice să fie efectuate cu emisii locale zero. De asemenea, noul BMW X5 xDrive45e are toate calităţile pentru călătorii mai lungi, datorită rezervorului de 69 de litri şi portbagajului versatil ce oferă o un spaţiu de stocare ce variază între 500 şi 1.716 litri.
 
Un motor pe benzină, cu patru cilindri, un motor electric şi cea mai nouă generaţie a bateriei litiu-ion formează baza sistemului plug-in hybrid de la noul BMW 330e Sedan. Acesta generează o putere combinată de 185 kW/252 CP, care poate fi mărită pentru scurt timp cu până la 30 kW/41 CP datorită funcţie XtraBoost disponibilă standard. Aceasta este suficientă pentru a propulsa automobilul de la 0 la 100 km/h în 6,0 secunde (date provizorii). BMW 330e Sedan, care va fi disponibil din iulie 2019, nu numai că oferă din plin plăcerea sportivă a condusului, ci şi excelează în ceea ce priveşte valorile consumului de combustibil. Autonomia electrică maximă a automobilului este de 60 de kilometri - aproximativ cu 50% mai mare decât cea a predecesorului.
 
Serviciile BMW Energy oferă gratuit, în regim pilot, energie electrică verde

În acelaşi timp cu extinderea gamei de modele, BMW Group - în calitate de furnizor de sisteme de mobilitate electrică - încearcă şi să ofere clienţilor BMW şi MINI energie electrică verde şi gratuită pentru automobilele lor. După primele oferte-pilot din Elveţia şi Franţa, Germania va urma din aprilie 2019 cu pachete de energie electrică verde gratuite pentru utilizare la domiciliu şi în călătorii. În perspectivă, toate automobilele electrice vor putea să alimenteze la reţea. Prin serviciile BMW Energy operatorii de flote, furnizorii de energie şi deţinătorii de proprietăţi vor beneficia de noile oportunităţi care apar ca urmare a combinaţiei dintre revoluţia energetică şi mobilitatea electrică, nu numai utilizatorii de automobile.
 
Unicat: BMW Individual M850i Night Sky

Vizitatorii Salonului Auto de la Geneva Motor Show îşi vor putea delecta privirile cu o versiune BMW unicat a noului automobile sport de lux BMW Seria 8. BMW Individual M850i Night Sky îmbină performanţele remarcabile cu design şi dotări cu echipamente care efectiv sunt din altă lume. BMW Individual Manufaktur a utilizat roci de meteoriţi pentru elementele decorative ale consolei centrale, a butonului Start/Stop pentru motorul V8, a manetei selectorului pentru transmisia Steptronic cu opt trepte, a controlerului touch pentru sistemul iDrive şi a finisajelor pragurilor uşilor. Tapiţeria plafonului, consola centrală, discurile de frână, capacele oglinzilor retrovizoare şi multe alte componente exterioare au şi ele un design cu origini extraterestre, structura geometric Widmanstätten, caracteristică materialului de meteorit, fiind încorporată cu abilitate în finisajele suprafeţelor respective.
 
Astfel, specialiştii de la BMW Individual Manufaktur şi-au valorificat flerul creativ, competenţa tehnologică şi aptitudinile de inovaţie pentru a aduce cerul nopţii în automobil. BMW Individual M850i Night Sky are un alt punct de atracţie sub forma etrierelor de frână din aluminiu, cu design bionic. Dezvoltate de BMW Motorsport, ele sunt produse tot ca unicate prin utilizarea tehnicilor de imprimare 3D. BMW Individual a dus exclusivitatea şi luxul automobilelor într-o dimensiune nouă prin designul stelar al acestui automobil unic şi materialele şi procesele de producţie implicate în realizarea acestuia.
 
Statement Wolfgang Schulz, director general BMW Group România, despre relevanţa Salonului Auto de la Geneva pentru România
 

La BMW Group suntem în pragul unei transformări majore, cu orizont de timp 2020-2025. Începând cu platforma a 5-a de trenuri de rulare electrice, disponibilă după 2020, BMW Group va asigura flexibilitate maximă pentru clienţii săi şi se va putea adapta perfect transformărilor volatile ale pieţei. Pentru acelaşi model, pe aceeaşi linie de asamblare, vom instala orice tip de sistem de propulsie: convenţional, benzină sau diesel; plug-in hybrid; electric. BMW iX3, anunţat pentru 2020, prefigurează această evoluţie. Iar la Geneva urmează să vedeţi alt exemplu important al flexibilităţii noastre în gamă.
 
La Geneva, BMW va avea o prezenţă concentrată pe ideea de automobile electrice şi plug-in. Avem pregătită şi o premieră mondială surpriză, dar şi o prezentare completă a gamei noastre de automobile plug-in hybrid. În România, pot spune cu mândrie că am fost pionierii modelelor plug-in hybrid şi am deschis piaţa cu primele volume importante. Anul trecut am semnat chiar şi vânzarea unei flote exclusiv plug-in cu o valoare de peste 650.000 de euro. În 2019 asistăm la o reactualizare importantă a gamei şi modelele noastre vor primi baterii de capacitate crescută pentru acoperirea de distanţe şi mai mari în mod electric, precum şi un nivel crescut de eficienţă. Vârful ofensivei va fi noul BMW X5, cel mai important model din portofoliul naţional, care în versiunea plug-in hybrid are o autonomie anunţată de până la 80 km în mod electric. În acest an vom mai lansa şi noile BMW Seria 3, BMW Seria 7 plug-in hybrid, iar MINI Countryman, BMW Seria 2 ActiveTourer şi BMW Seria 5 vor beneficia curând de o actualizare de baterie.
 
Obiectivul global al BMW Group este de a aduce pe piaţă 25 de modele electrificate, 12 electrice şi 13 plug-in hybrid, până în 2025. Am convingerea că aceste modele vor fi foarte interesante şi pentru piaţa din România. Succesul BMW i3, cel mai de succes model electric pe piaţa din România, a confirmat acest lucru. În planul nostru de dezvoltare, Salonul Auto de la Geneva marchează un pas important şi de aceea consider că trebuie urmărit cu atenţie.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: