Știri

BMW Seria 3 Gran Turismo va debuta oficial la Geneva

Fotocredit: 

BMW Romania
BMW Seria 3 Gran Turismo
 
Noul model va fi prezentat în premieră mondială la Geneva şi va putea fi comandat la dealerii din România deja din luna iunie. Debutul pe piaţă este aşteptat pentru jumătatea acestui an cu un preţ de început pentru România de 30.550 Euro (fără TVA) pentru versiunea 320i, respectiv 32.550 Euro (fără TVA) pentru 320d.
 
Noul BMW Seria 3 Gran Turismo adaugă un nou concept inovator la gama de succes BMW Seria 3. A treia variantă de caroserie a actualei familii de modele combină genele dinamice şi sportive ale Sedanului cu spiritul practic şi versatilitatea versiunii Touring, calităţi care sunt susţinute de o creştere evidentă a spaţiului şi a confortului la condus.
 
Gran Turismo degajă farmec estetic şi emoţională, are o prezenţă unică pe şosea şi oferă o plăcere a condusului la fel de specială. Toate aceste permit ca noul Gran Turismo să fie o dovadă convingătoare atât ca automobil business elegant, cât şi ca break dinamic şi confortabil.
 
Proporţiile specifice BMW, cele patru uşi cu geamuri fără ramă, linia acoperişului tipică pentru coupé, în uşoară coborâre, şi hayonul mare, cu deschidere şi închidere automată, definesc caracterul exterior distinctiv al BMW Seria 3 Gran Turismo. Un spoiler spate activ - primul de acest gen la un model BMW - furnizează o lejeritate vizuală şi reduce înălţarea necesară pentru viteze de croazieră.
 
Dimensiunile interioare generoase permit fiecărui pasager al BMW Seria 3 Gran Turismo să se relaxeze şi să se bucure de un sentiment impresionant de spaţiu şi de o libertate de mişcare de invidiat. Pasagerul din faţă şi cei din spate beneficiază de o poziţie înălţată cu 59 de milimetri, ceea ce oferă o vizibilitate remarcabilă, în timp ce accesul este mult mai confortabil.
 
Combinaţiile şi utilizarea materialelor de calitate şi finisajele de top subliniază ambianţa premium de la bordul noului BMW Seria 3 Gran Turismo. Cel mai nou membru al gamei Seria 3 poate fi comandat într-o versiune entry-level, cu pachete de design Sport Line, Luxury Line sau Modern Line, dar şi cu pachetul opţional M Sport, care va fi disponibil din luna iulie 2013.
 
Zona de încărcare reflectă dimensiunile extinse ale automobilului, portbagajul de 520 de litri depăşind cu 25 de litri pe cel de la BMW Seria 3 Touring. Deschiderea largă a zonei de încărcare şi accesul printr-un hayonul care se deschide mult în sus permit un acces mai uşor.
 
Calităţile practice standard - divizare/rabatare a spătarului banchetei în raport 40:20:40, tetiere rabatabile, spătare cu înclinare reglabilă (funcţie cargo) şi etajeră pentru colete din două elemente - subliniază funcţionalitatea impresionantă a BMW Seria 3 Gran Turismo.
 
O selecţie vastă de sisteme de asistare a conducătorului şi soluţii de mobilitate, disponibile standard sau opţional în cadrul programului BMW ConnectedDrive, permit noului BMW Seria 3 Gran Turismo să impună standardele în segmentul său în ceea ce priveşte siguranţa, confortul şi infotainmentul. Un punct de atracţie al gamei este cea mai recentă generaţie de Head-Up Display integral color care proiectează principalele informaţii pe parbriz, la rezoluţie înaltă.
 
Chiar de la lansarea BMW Seria 3 Gran Turismo, clienţii pot alege dintr-o selecţie de cinci motoare puternice, rafinate şi economice care acoperă un spectru al puterilor între 105 kW/143 CP şi 225 kW/306 CP. Toate propulsoarele utilizează tehnologia BMW TwinPower Turbo. Vârful de gamă cu şase cilindri, aflat sub capota BMW 335i Gran Turismo, este acompaniat de motoarele pe benzină, cu patru cilindri, de la BMW 328i Gran Turismo şi BMW 320i Gran Turismo. Formula va fi completată încă de la lansare de cele două agregate diesel de 2,0 litri, aflate în echiparea modelelor BMW 320d Gran Turismo şi BMW 318d Gran Turismo.
 
Puterea este transferată către roţile spate prin intermediul unei transmisii manuale cu şase trepte, o cutie de viteze automată, cu opt rapoarte, este disponibilă opţional pentru toate variantele de motorizare.
 
Tehnologia avansată a suspensiei (cu numeroase componente din aliaj uşor), servodirecţia electrică (Electric Power Steering) neinfluenţată de cuplul de direcţie, distribuţia bine echilibrată a sarcinilor pe punţi (50:50) şi caroseria uşoară, cu rigiditate torsională ridicată, asigură o manevrabilitate remarcabilă şi un grad ridicat de agilitate şi precizie. Ampatamentul mai lung (+110 mm), diametrul mai mare al roţilor şi specificaţiile de bază a noului BMW Seria 3 Gran Turismo - care include jante de 17 ţoli - au ca rezultat un automobil care oferă un nivel deosebit al stabilităţii şi al confortului pe distanţe lungi.
 
Zona largă de încărcare poate fi utilizată în diferite moduri, ceea ce permite o gestiune inteligentă a spaţiului.
 
Dotări practice, precum puncte de fixare, cârlige multifuncţionale şi un compartiment de stocare sub podea, permit o folosire şi mai convenabilă, în timp ce benzile LED care luminează zona cargo accentuează calitatea premium a modelului Seria 3 Gran Turismo.
 
Eficienţa remarcabilă a BMW Seria 3 Gran Turismo are efect pozitiv asupra plăcerii condusului. Alături de motoarele optimizate pe benzină şi diesel, conceptul inteligent de construcţie uşoară al BMW Seria 3 Gran Turismo şi aerodinamica optimizată a modelului (care include Air Curtains, Air Breathers şi spoiler spate activ) contribuie la maximizarea eficienţei şi dinamicii. Şi alte dotări - funcţia Auto Start-Stop, Brake Energy Regeneration, Optimum Shift Indicator şi componentele auxiliare controlate inteligent - contribuie şi ele ca BMW Seria 3 Gran Turismo să aibă un nivel foarte redus al consumului şi emisiilor. Automobilul are capacitatea de a reduce consumul cu până la 20% prin utilizarea modului ECO PRO şi a noii funcţii ECO PRO Route.

Etichete: 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: