Știri

2021 - record de vânzări BMW M GmbH pe piața din România

Fotocredit: 

BMW
BMW M - cifre vanzari Romania 2022

Modelele de performanță BMW M GmbH au depășit pragul de 100 de unități vândute pe piața din România, valoarea absolută (116 exemplare) reprezentând un salt de +34% față de anul precedent.

BMW X6 M şi X6 M Competition sunt în vârful clasamentului cu 26 de automobile ajungând la clienţi în acest an. Pe locul doi se află X5 M şi X5 Competition cu 23 de unităţi. Trioul M4 Coupe/ M4 Cabriolet/ M3 a înregistrat 31 de livrări, dintre care 18 M4 Coupe/ M4 Competetion Coupe, şi 12 M3/M3 Competition.

O diminiuare semnificativă a livrărilor de modele de performanţă în România, pe fundalul retragerii modelelor diesle quad-turbo M50d. În total au fost livrate 178 unităţi (comparativ cu 318 în 2020). Lider în clasament este X5, cu 44 de unităţi. O prezenţă exotică în acest segment este şi BMW Z4 M40i cu 6 unităţi livrate în 2021, unul din puţinele modele roadster de înaltă performanţă disponibile pe piaţă.

Pentru a treia oară consecutiv, BMW M GmbH a încheiat anul financiar ca lider de piaţă la nivel global în segmentul automobilelor de performanţă şi înaltă performanţă. Într-adevăr, compania a înregistrat livrări-record şi în 2021. Un total de 163.542 de automobile BMW M au fost livrate clienţilor din întreaga lume în cursul anului trecut, o creştere cu 13% faţă de 2020.

Această creştere a fost răspândită în mod egal între automobilele sport de înaltă performanţă şi maşinile de performanţă produse de BMW M GmbH, ambele categorii de produse ridicându-şi datele de vânzări la un nou nivel. "Acest succes este începutul perfect pentru anul nostru aniversar", declară Franciscus van Meel, directorul executiv BMW M GmbH. "M se află într-o poziţie mai puternică decât oricând, când îşi sărbătoreşte 50 de ani."

Noile BMW M3 şi BMW M4 se bucură de succes imediat
Cei mai mari factori de creştere în rândul automobilelor sport de înaltă performanţă au fost noile modele BMW M3 şi BMW M4 introduse în primăvara anului 2021. Alimentate de un concept concentrat clar pe dinamică plină de emoţie şi diversitatea fără precedent în gama de modele, noile BMW M3 Sedan, BMW M4 Coupé şi BMW M4 Cabriolet au avut un început extrem de reuşit. Cea mai recentă generaţie de modele este prima care oferă clienţilor două niveluri de putere care ajung până la 375 kW/510 CP, sistem de tracţiune integrală M xDrive şi posibilitatea de a alege fie o cutie de viteze manuală cu şase trepte, fie transmisia M Steptronic cu opt trepte.

"Reacţia faţă de noua generaţie BMW M3 şi BMW M4 a fost pur şi simplu copleşitor", declară Timo Resch, vicepreşedinte BMW M GmbH pentru clienţi, marcă şi vânzări. "Prin urmare, ne putem aştepta ca cererea pentru aceste automobile sport emblematice să continue pe o curbă ascendentă în 2022."

De asemenea, o contribuţie puternică la cea mai recentă creştere a vânzărilor BMW M GmbH au avut modele de înaltă performanţă BMW X5 M Competition şi BMW X6 M Competition. După lansarea cu succes pe piaţă a celei mai recente generaţii de modele în anul precedent, charismaticele maşini sport de înaltă performanţă din segmentele Sports Activity Vehicle şi Sports Activity Coupé - ambele propulsate de un motor V8 de 460 kW/625 CP - şi-au mărit din nou datele de vânzări în 2021.

Modelele BMW M din gama BMW Seria 4
Excelenţa dinamică, agilitatea şi precizia pentru care M este renumită, au permis de asemenea, modelelor Performance ale mărcii ca în ultimul an să încânte şi să entuziasmeze o gamă largă de clienţi. Creditul pentru cea mai recentă creştere a vânzărilor revine mai ales modelelor M bazate pe noul BMW Seria 4. Deosebit de populare au fost variantele noului BMW Seria 4 Coupé, a cărui gamă este formată din BMW M440i Coupé şi BMW M440i xDrive Coupé propulsate de un motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, de 275 kW/374 CP şi BMW M440d xDrive Coupé, a cărui propulsor diesel cu şase cilindri în linie produce 250 kW/340 CP.

Cele mai recente modele BMW X din rândul automobilelor Performance s-au dovedit, de asemenea, extrem de solicitate. BMW X3 M40i, propulsat de un motor cu şase cilindri dispuşi în linie, ce oferă 265 kW/360 CP şi BMW X7 M50i, cu motor V8 de 390 kW/530 CP, au înregistrat o creştere a numărului de înmatriculări noi.

Privind spre un an aniversar plin de momente importante
BMW M GmbH îşi va continua ofensiva de produse în acest an aniversar prin adăugarea de noi modele de înaltă performanţă şi performanţă. Printre punctele de atracţie se numără noul BMW M240i xDrive Coupé şi apariţia în cursul anului a primului BMW M3 Touring, dar şi un model exclusiv, ediţie specială, bazat pe noul BMW M4 Coupé.

În plus, subsidiara BMW Group - care a fost fondată ca BMW Motorsport GmbH în mai 1972 şi se bucură de statutul de producător independent - va conduce şi transformarea către mobilitatea electrică. Urmează traseul deschis de BMW i4 M50, în prima jumătate a anului 2022 va fi lansat BMW iX M60 electric.

Cel mai puternic model BMW M realizat vreodată arată calea către viitorul mărcii
Anul aniversar va fi încununat de începerea producţiei BMW XM. Cel mai puternic automobil BMW M care a intrat vreodată în producţia de serie este şi primul model de înaltă performanţă al mărcii care utilizează un sistem de propulsie plug-in hybrid. Noua sa tehnologie M Hybrid reuneşte un motor V8 şi un motor electric de înaltă performanţă pentru a dezvolta o putere maximă de 550 kW/750 CP şi un cuplu maxim de 1.000 Nm. Designul BMW XM mizează pe prezenţă şi atractivitate extrovertită şi, prin aceasta, trimite o declaraţie clară în segmentul de lux.

"Primul nostru model independent de la legendarul BMW M1 reprezintă o reimaginare completă a segmentului automobilelor de înaltă performanţă", spune van Meel. "BMW XM îmbină designul expresiv şi luxul interior progresiv cu o experienţă de condus incomparabilă, care oferă atât performanţe sublime, cât şi capacitatea de a rula aproape în linişte în modul electric. Procedând astfel, oferă o expresie inimitabilă a echilibrului şi a siguranţei şi, în acelaşi timp, arată calea către viitorul mărcii noastre."

Etichete: 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: