Știri

Viitorul model de serie Porsche Mission E va avea un preț de start asemănător cu cel afișat de Panamera

Fotocredit: 

Porsche
Porsche Mission E
 
Anticipat în 2015 de conceptul cu același nume și urmând a fi lansat ca model de serie în anul 2019, "electricul" Porsche Mission E va avea un preț de start similar cu cel al lui Panamera. Informația, venită din partea CEO-ului Oliver Blume într-o discuție cu jurnaliștii de la CAR Magazine, plasează astfel prețul minim al modelui electric Porsche în jurul pragului de 90.000 de euro.
 
Porsche lucrează din plin la dezvoltarea viitorului model de serie 100% electric și car ar trebui să umple golul dintre 911 și Panamera în portofoliul companiei din Stuttgart. Mission E va fi produs pe liniile de asamblare de la Zuffenhausen - facilitate ce va avea parte de investiții ce se apropie de 700 de milioane de euro pentru a fi pregătită să "dea viață" unor modele electrice.
 
Designul modelului de serie nu va diferi cu mult de cel afișat de conceptul Mission E la Salonul Auto de la Frankfurt din 2015, Oliver Blume ținând să ne asigure că și futurista soluție de organizare a onteriorului va fi păstrată în mare măsură = țoferul și pasagerii urmând a avea la dispoziție o combinație de ecrane tactile (asemănătoare cu soluțiile folosite de noul Panamera), butoane holografice și funcții ce pot fi controlate prin gesturi.
 
 
Soluția de propulsie electrică nu este încă definitivată, conceptul Porsche Mission E fiind pus în mjișcare de două unități ce livrează împreună 600 de CP și care pot accelera mașina în doar 3.5 secunde de la 0 la 100 de km/h. Se speculează însă faptul că versiunea Mission E de serie va fi oferită în mai multe variante de putere ce vor purta indicativele uzuale de la Porsche (S sau GTS).
 
Bateriile sale vor putea fi încărcate de la stații rapide cu o putere de 350 de kW (dezvoltate la ora actuală de Porsche), fapt pentru care un "boost" de autonomie de circa 400 de km ar putea fi asigurat după doar 20 de minute de stat la priză. O soluție de încărcare wireless va fi de asemenea disponibilă.
 
Maximul de autonomie ar trebui să situeze la puțin peste 500 de kilometri.
 
Sursa: CAR Magazine

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: