Știri

Toyota a prezentat cea de-a patra generație Prius

Fotocredit: 

Toyota
Noua Toyota Prius
Toyota a dezvăluit astăzi noul Prius, mașină hibrid ajunsă astfel la cea de-a patra generație. Cu un design total schimbat și construită pe o platformă de ultimă oră noua Toyota Prius vrea să ducă mai departe succesul predecesorilor săi.
 
Construită pe platforma TNGA (Toyota New Global Architecture), noua Toyota Prius beneficiază de un șasiu mai rigit cu 60% mai mult decât vechiul model, totodată centrul de greutate al mașinii fiind coborât pentru o mai bună stabilitate dinamică.
 
Estetic, nou Prius șochează din nou prin designul său ciudat, hibridul japonez putând doar să placă sau să displacă total din acest punct de vedere. Interiorul continuă ideile vechilor generații, cu toate comenzile și diplay-ul sistemului de infotainment adunate pe centrul planșei de bord. Inclusiv selectorul treptelor de viteză a fost mutat aici.
 
Toyota nu a dat prea multe detalii legate de sistemul de propulsie hibrid, limitându-se la a comunica faptul că acesta este prectic unul nou, asupra lui lucrându-se extensiv pentru îmbunătățirea eficienței, reducerea greutății și sporirea performanțelor. Astfel, eficiența termică a fost sporită cu 40%, ajungând la cea mai bună valoare pentru un motor pe benzină. Și bateria sistemului hibrid a primit îmbunătățiri, fiind mai compactă, dar și mai durabilă și cu timpi de încărcare mult scurtați.
 
Noua Toyota Prius va avea premiera mondială cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: