Știri

Porsche lansează în premieră un set de jante fabricate din fibră de carbon

Fotocredit: 

Porsche
Porsche - jante fibra carbon
 
Porsche este primul producător de automobile ce va oferi în configuratorul său un set de jante fabricate din fibră de carbon. Acestea vor putea fi alese însă doar alături de 911 Turbo S Exclusive Series și costă doar... 15.232 de euro.
 
Procesul de fabricație pentru exclusivistele jante presupune realizarea a două componente ce sunt unite într-un final printr-un proces complex de împletire a fibrelor de carbon. Astfel, partea centrală a jantei este produsă din nu mai puțin de 200 de părți asamblate cu atenție, în timp ce exteriorul jantei este fabricat prin împletirea fibrelor de carbon cu ajutorul unei instalații speciale al cărui diametru măsoară nouă metri.
 
Porsche - fabricare jante fibra carbon
 
Împletirea fibrei de carbon este o metodă cu totul și cu totul exotică, pentru fiecare jantă în parte utilizându-se nu mai puțin de 18 km de astfel de fibre sau echivalentul a opt metri pătrați de material.
 
După finalizarea proceselor descrise mai sus janta este impregnată cu o rășină specială și trecută ulterior ptrintr-un proces de întărire ce presupune o presiune și o temperatură extrem de ridicate. Urmează o răcire lentă, montarea inelului de prindere central și apoi tratamentul cu un lac protector.
 
O jantă din fibră de carbon cântărește cu 20% mai puțin față de una de mărime similară fabricată din aliaje tradiționale.
 
 
Porsche 911 Turbo S Exclusive Series nu a fost ales la întâmplare pentru a putea fi configurat cu noile jante, modelul fiind fabricat la rândul său ptrintr-un laborios proces ce necesită atât precizia nanometrică a roboților industriali cât și rafinamentul celor mai buni meșteri din atelierele Porsche Exclusive Manufaktur, situate în Zuffenhausen.
 
Porsche 911 Turbo S Exclusive Series
 
Echipat cu un motor de 3.8 litri, în șase cilindri, ce furnizează 607 CP și 750 Nm cuplu motor maxim, 911 Turbo S Exclusive Series poate accelera de la 0 la 100 de km/h în doar 2.9 secunde, fiind capabil totodată să atingă 330 de km/h viteză maximă.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: