Știri

Noul Rolls-Royce Phantom redefinește luxul suprem în materie de automobile

Fotocredit: 

Rolls-Royce
Noul Rolls-Royce Phantom
 
Rolls-Royce a dezvăluit aseară cea de-a 8-a generație a legendarei limuzine Phantom, constuctorul britanic dorind prin intermediul acesteia să ridice semnificativ nivelul de implicare al viitorilor clienți atunci când vine vorba de personalizarea automobilului. Noul Phantom este și primul Rolls-Royce construit pe o platformă dezvoltată "in-house" și care utilizează aluminiul drept material principal.
 
Astfel, noul Rolls-Royce Phantom va oferi clienților posibilitatea să transforme planșa de bord într-o adevărată operă de artă, compania britanică putând colabora cu artiștii preferați ai celor ce aleg mașină pentru crearea de compoziții unice. Pe lista "magicienilor" din lumea artistică sunt enumerate nume precum Thorsten Franck, Helen Amy Murray, Richard Fox, Liang Yuanwei sau atelierul Porzellan Manufaktur din Nymphenburg.
 
La interior regăsim elemente consacrate de modelele recente Rolls-Royce, noul Phantom plusând cu o arhitectură de organizare a locurilor spate ce poate varia de la scaune individuale despărțite de o consolă centrală până la o banchetă de tip "lounge" sau "sleeping". Nu lipsește din peisaj un spațiu de depozitare ce poate găzdui sticle de băuturi fine sau de șampanie și paharele aferente, toate ținute la o temperatură optimă.
 
Sistemul de infotainment împrumută masiv din experiența BMW Seria 7, fiind ușor de identificat rotița de control și ecranul cenral iDrive, fărăr însă ca acesta din urmă să ofere și funcțiile control tactil. Ceasurile de bord clasice au fost înlocuite de un ecran TFT de 12.3 inch a cărei interfață poate fi personalizată după preferințele șoferului.
 
 
Noua arhitectură ce stă la baza noului Phantom oferă o rigiditate structurală cu 30% mai bună față de generația anterioară - dezvoltată pe o platformă împrumutată de la BMW și menținută pe piață nu mai puțin de 14 ani. 
 
Inginerii britanici se laudă cu performanțe impresionante și atunci când vine vorba de antifonarea mașinii - materialele fonoabsorbante cântărind nu mai puțin de 130 de kg. Straturile de izolație fonică măsoară 6 mm grosime, iar anvelopele special dezvoltate pentru Phantom sunt tratate la interior cu un material special ce a permis scăderea zgomotului de rulare cu nu mai puțin de 9 dB. Rezultatele combinate se traduc printr-un automobil cu 10% mai silențioas față de predecesorul său atunci când se rulează cu 100 de km/h. Noul Rolls-Royce Phantom este considerat de creatorii săi cel mai silențios automobil cu motor termic din lume.
 
Sub capota noului Phantom stă "o bijuterie" V12 de 6.75 litri care beneficiază acum de susținerea a două turbine capabile să furnizeze 900 de Nm cuplu motor maxim încă de la 1.700 rpm. Puterea oferită ajunge la 570 de CP, exact valoarea pusă la dispoziție și de sedanul Ghost. Valorile de putere și cuplu sunt gestionate de o cutie de viteze automată ZF, cu opt trepte.
 
Pentru a oferi performanțe dinamice pe măsura puterii motorului și manevrabilitate la viteze mici noul Phantom beneficiază de un sistem de direcție integrală, roțile din spate putând vira la un anumit unghi.
 
Livrările primelor exemplare din noua generație Rolls-Royce Phantom vor începe în primăvara lui 2018, fiind disponibile atât o versiune cu ampatament normal, cât și una "XL". Prețurile de start vor începe de la aproximativ 450.000 de euro.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: