Știri

Noul Porsche Panamera Sport Turismo a început să fie produs la Leipzig

Fotocredit: 

Porsche
Porsche Panamera Sport Turismo - startul productiei
 
Porsche a dat startul producției pentru noul Panamera Sport Turismo, primul exemplar al seriei ieșind de pe liniile de asamblare ale fabricii din Leipzig la începutul acestei săptămâni.
 
Pentru a fi pregătită să producă noul model, uzina din Leipzig a primit investiții de jumătate de miliard de euro, pe lista noilor facilități regăsindu-se o secție de verificare a calității.
 
Inaugurată în anul 2002, fabcica din Leipzig a produs anul trecut puțin peste 158.000 de unități Macan, Cayenne și Panamera, celor circa 4.000 de angajați adăugându-li-se în procesele de produceție nu mai puțin de 948 de roboți industriali.
 
Porsche - fabrica din Leipzig
 
Dezvăluit în primăvara acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, noul Porsche Panamera Sport Turismo suprinde prin alura caroseriei sale ce îmbină sportivitatea unui coupe veritabil cu suplețea unui break dedicat familiilor active.
 
Cu o lungime ce depășește cinci metri și un ampatament ce măsoară 2.95 metri, Panamera Sport Turismo etse oferit în standard în versiunea cu cinci locuri, bancheta spate luând locul scaunelor individuale cu care ne obișnuise "sedanul" Panamera. Astfel configurat, shooting break-ul german oferă un portbagaj al cărui volum ajunge la 520 de litri - valoare mai mult decât suficientă pentru o vacanță de familie.
 
Evident, Sport Turismo preia de la Panamera toată gama de motorizări - Panamera 4, Panamera 4S, Panamera 4S Diesel, Panamera 4 E-Hybrid și Panamera Turbo, valorile de putere fiind cuprinse între 330 și 550 de CP.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: