Știri

Noul Porsche 911 Carrera T vrea să-i mulțumească și pe cei mai puriști fani ai mărcii

Fotocredit: 

Porsche
Porsche 911 Carrera T
 
Porsche a pregătit celor mai puriști fani ai săi o versiune specială a lui 911 Carrera. Botezat 911 Carrera T (cu trimitere directă la predecesorul 911T lansat acum 40 de ani), noul model va oferi "strictul necesar" grație unui pachet tehnic ce pune accentul pe simplitate - o cutie de viteze manuală, un diferențial mecanic și tracțiune spate.
 
Totuși, noua versiune 911 Carrera "Touring" oferă în standard și câteva dotări ce nu se regăsesc decât pe lista de opționale a unui 911 Carrera - șasiul sport PASM (ce coboară garda la sol cu 20 de mm), pachetul Sport Chrono, un schimbător de viteze cu o cursă mai mică sau tapițeria scaunelor texturată în partea centrală din material Sport-Tex. Opțional se poate adăuga sistemul de direcție integrală.
 
Pentru a scădea greutatea mașinii, Porsche a ales să renunțe la bancheta spate și la sistemul de infotainment PCM. Clienții le pot însă bifa în configurator fără costuri suplimentare.
 
 
Designul exterior se distinge prin bara față optimizată aerodinamic, capacele oglinzilor vopsite în argintiu sau prin jantele Carrera S pe 20 de inch. Logo-ul "911 carrera T" este plasat pe portierele laterale. Clienții pot comanda mașina într-una dintre cele nouă nuanțe de vopsea disponibile.
 
Interiorul punctează prin scaunele sport îmbrăcate în material Sport-Tex sau prin volanul sport GT ce include un switch de selectare a modurilor de rulare.
 
De propulsia lui 911 Carrera T este responsabil același motor twinturbo de 3.0 litri, în șase cilindri, capabil să livreze 370 de CP și 450 Nm cuplu motor maxim (între 1.750 și 5.000 rpm). Grație scăderii greutății cu circa 20 de kg, 911 Carrera T accelerează de la 0 la 100 de km/h în 4.5 secunde (cu o zecime de secundă mai rapid față de un 911 Carrera). O cutie de viteze PDK este disponibilă opțional și poate contribui la sporirea performanțelor de accelerare cu alte trei zecimi de secundă (0-100km/h în 4.2 s).
 
Prețul noului Porsche 911 Carrera T pleacă de la 107.553 de EURO, germanii acceptând deja precomenzi pentru acesta.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: