Știri

Jaguar XE, XF și F-PACE vor primi noi motorizări din familia Ingenium

Fotocredit: 

Jaguar
Jaguar F-PACE 2018
 
Jaguar va îmbogăți gama de motorizări ce vor fi disponibile pe modelele XE, XF și F-PACE prin noile unități de 2.0 litri pe benzină sau diesel din familia Ingenium.
 
Gama de propulsoare nou anunțată cuprinde o unitate de 2.0 litri pe benzină oferită în două versiuni de putere - 200 și 250 de CP, precum și un diesel, tot de 2.0 litri și capabil să livreze nu mai puțin de 240 de CP și 500 Nm cuplu maxim. Varianta de 200 de CP va fi disponibilă doar pe sedanurile XE și XF, în timp ce versiunile mai puternice vor putea fi configurate și pe SUV-ul F-PACE. Pentru a putea diferenția modelel în cauză, mașinile vor purta pe hayon incripțiile 20t, 25t sau 25d.
 
Jaguar Ingenium 2.0
 
Alături de noile motorizări, modelel amintite mai sus vor primi, în configurație 2018, și sistemul Configurable Dynamics, prin intermediul căruia șoferul va putea alege între modurile de rulare Normal și Dynamic, fiecare reglând diferit setările motorului, ale cutiei de viteze și ale direcției. În cazul în care este aleasă din configurator suspensia adaptivă, tehnologia de mai sus va fi completată și de sistemul Adaptive Dynamics.
 
La interior sistemul de infotainment va fi capabil să înglobeze așa numita tehnologie Dual View, prin care ecranul tactil de 10 inch va afișa informații separate pentru șofer și pasagerul față. Spre exemplu, în timp ce șoferul va urmări pe o parte din ecran indicațiile istemului de navigație, pasagerul din dreapta poate controla funcțiile multimedia ale mașinii pe părticica sa de ecran.
 
Totodată, Jaguar va completa și lista sistemelor de asistență a șoferului și de siguranță activă, prin adăugarea tehnologiilor Forward Traffic Detection, Forward Vehicle Guidance sau Blind Spot Assist.
 
Nu în ultimul rând, britanicii inaugurează un sistem inedit de plată la distanță, posesorii noilor modele Jaguar putând achita combustibilul alimentat la benzinăriile Shell printr-un simplu click dat pe cranul sistemului de infotainment. Metoda va putea fi folosită pentru început doar în Marea Britanie și presupune instalarea unei aplicații dedicate. Plățile vor fi făcute prin intermediul PayPal sau Apple Pay, ulterior urmând a fi suportată și soluția Android Pay.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: