Știri

Jaguar a dezvăluit astăzi noul XF Sportbrake

Fotocredit: 

Jaguar
Noul Jaguar XF Sportbrake
 
Jaguar a dezvăluit astăzi noul XF Sportbrake, versiunea break a modelului britanic de clasă medie. Cu un design extrem de atrăgător și motorizări de ultimă oră, noul Jaguar XF Sportbrake va putea fi luat în considerare de către clienții ce se uită acum la BMW Seria 5 Touring, Mercedes-Benz E-Class Estate sau Volvo V90.
 
Estetic, noul XF Sportbrake duce mai departe designul extrem de fluid promovat de versiunea sedan, înfățișându-ne un posterior cu linii dinamice, capabile să insufle senzația de mișcare chiar și atunci când mașina stă pe loc.
 
Construit pe o arhitectură ce utilizează aluminiul drept principal material, noul break Jaguar este puțin mai mic în lungime decât predecesorul său însă va oferi un spațiu interior mai generos grație ampatamentului ce a crescut cu circa 5 cm. Oferta este mai generoasă și la capitolul portbagajului, acolo unde cei 565 de litri pot fi extinși la 1.700 dacă se rabatează bancheta spate.
 
Oferta de motorizări în cazul noului Jaguar XF Sportbrake cuprinde patru unități Ingenium de 2.0 litri, diesel sau pe benzină, capabile să livreze între 163 și 250 de CP, la care se adaugă două motorizări V6 (3.0 benzină 380 CP AWD și 3.0 diesel 300 CP RWD). 
 
Iată cum arată în detaliu posibilitățile de configurare a motoarelor, cutiilor de viteze și a sistemului de tracțiune:
 
Diesel
  • 163CP 2.0 litri, cutie manuală sau automata, RWD
  • 180CP 2.0 litri, cutie automata, RWD sau AWD
  • 240CP 2.0 litri, cutie automata, AWD
  • 300CP 3.0 litri V6, cutie automata, RWD
Benzină
  • 250CP 2.0 litri, cutie automata, RWD sau AWD (doar în China)
  • 380CP 3.0 litri V6, cutie automata, AWD (doar pe piețele din SUA, China și Zona Golfului Persic)
Jaguar XF Sportbrake se mai laudă cu o suspensie penumatică adaptivă Integral-Link pe puntea spate, capabilă să suporte sarcini remorcare de până la 2.000 de kg.
 
Interiorul oferă o combinație reușită de lux tipic britanic și tehnologii de ultim moment, pe lista acestora din urmă numărându-se sistemul de infotainment Touch Pro cu ecran de 10 inch, un performant sistem de filtrare și ionizare a aerului condiționat, posibilitatea comenzilor prin gesturi pentru operarea trapei panoramice și pentru deschiderea portbagajului, dar și prin tehnologia ce poate detecta oboseala șoferului.
 
Acesta din urmă se alătură unei lungi liste de sisteme de asistență a șoferului și de siguranță activă.
 
Noul Jaguar XF Sportbrake poate fi deja comandat în Marea Britanie, având un preț de start de 34.910 lire sterline, echivalentul a aproape 40.000 de euro.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: