Știri

Automobile Bavaria Group și-a prezentat realizările din 2015

Fotocredit: 

Auto-TestDrive, Automobile Bavaria
Automobile Bavaria Group - conferinta de presa 02 februarie 2016
 
Automobile Bavaria Group a organizat astăzi tradiționala sa conferință de presă anuală, eveniment în cadrul caruia au fost prezentate realizările anului 2015, dar și planurile pentru 2016, an din care a trecut deja prima lună.
 
Grupate sub umbrela MHS Holding, Automobile Bavaria Group România, MHS Truck & Bus Group România şi Schmidt Gruppe Deutschland au înregistrat creșteri în 2015, atât ca număr de autovehicule vândute cât și ca venituri financiare.
 
Astfel, din totalul de 1.941 de mașini BMW noi vândute în 2015 pe piața din România, 1.336 au fost comercializate prin intermediul Automobile Bavaria Group, cu 27.7% mai multe față de 2014. Dacă ne uităm la cifrele de vânzări MINI, proporția numărului de mașini noi vândute de ABG este și mai mare - 148 din totalul de 160 comercializate la noi anul trecut.
 
În 2015 a fost lansat și un brand propriu dedicat comercializării de automobile second hand - BavariaUsedCars.com - creșterea vânzărilor pe segmentul de automobile rulate fiind de 35%, față de 2014.
 
Și vânzările catre clienţi corporativi ale Automobile Bavaria Group au crescut cu 55%, contribuind la o prezenţa puternică a mărcii BMW în cadrul corporaţiilor naţionale şi multinaţionale şi a întreprinderilor mici şi mijlocii.
 
În consecință, veniturile totale ale tuturor activităţilor derulate de către Automobile Bavaria Group au fost de 93,53 milioane euro în anul 2015, ceea ce reprezintă o creştere cu 19,8 milioane euro, comparativ cu anul 2014.
 
Automobile Bavaria Group intenţionează să continue extinderea operaţiunilor şi în anul 2016 pentru a oferi servicii premium clienţilor BMW din mai multe regiuni ale ţării. Pentru 2016 se estimează  o creştere de minimum 10% a vânzărilor şi serviciilor, precum şi o creştere substanţială a vânzărilor de automobile rulate şi a cifrei de afaceri consolidată.
 
Vehiculele MAN au contribuit la creşterea cu 30% a vânzărilor MHS Truck & Bus Group, în 2015, faţă de anul precedent. Totodată, MHS Truck & Bus Group a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 104 milioane euro.
 
Cea mai mare creştere în vânzări s-a remarcat în segmentul autotractoarelor. Opt flote de peste 20 unităţi fiecare au fost livrate către clienţi în 2015, cel mai solicitat model fiind MAN TGX.
 
2015 a fost un an bun pentru activitatea de After Sales a MHS Truck & Bus Group România, fiind înregistrate o creştere de 12% a vânzărilor de piese de schimb, respectiv de 10% a numărului de ore de manoperă service facturate . De asemenea a crescut  şi vânzarea  serviciilor de telematică .
 
Automobile Bavaria Group este cel mai mare dealer BMW și MINI din România, deținând totodată ce mai mare rețea de dealeri din Europa Centrală și de Sud-Est. Grupul deţine 11 dealeri BMW în România, trei centre MINI de vânzări şi service şi singurul service Rolls-Royce în sud-estul Europei.
 
Automobile Bavaria Group este singurul Centru de Competenţă pentru Vânzări Speciale BMW din România, având exclusivitate în furnizarea de automobile speciale BMW pentru autorităţi şi misiuni diplomatice.
 
Automobile Bavaria Group este singurul dealer BMW M în România, reprezentând cu mândrie “cea mai puternica literă din lume”.
 
Începând cu 2015 Automobile Bavaria Group a devenit primul dealer autorizat BMW i în România, fapt ce marchează o nouă direcţie de dezvoltare pentru afacerile companiei. Un service autorizat complet echipat pentru maşini electrice a fost inaugurat la sediul său din Băneasa.
 
MHS Truck & Bus Group România este importatorul general MAN în România. Deţine opt centre proprii de competenţă pentru vehicule comerciale MAN. Este cel mai mare şi mai performant importator MAN din Europa Centrală şi de Sud-Est. Asigură locuri de muncă pentru 355 de angajaţi şi are o cifră anuală de afaceri de 104 milioane Euro.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: