Știri

S-a dat startul unei noi sesiuni Rabla Plus. Perioada de desfășurare: 23 noiembrie - 8 decembrie 2023

Fotocredit: 

Gabriel Petrescu
Rabla Plus 2023

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat startul unei noi sesiuni Rabla Plus, program dedicat achiziționării unui autovehicul nou cu propulsie 100% electrică sau plug-in hybrid.

Noua rundă, cu siguranță ultima din 2023, se va desfășura pe parcursul a două săptămâni și afișează un buget de 72,6 milioane de lei.

Valorile primelor Rabla Plus sunt aceleași - 51.000 de lei la achiziția unei mașini electrice și 26.000 pentru achiziția unui vehicul PHEV, cu condiția casării unui autovehicul vechi. Dacă vehiculul uzat este mai vechi de 15 ani sau afișează o normă de poluare Euro 3 sau mai mică, atunci AFM mai acordă un bonus suplimentar în valoare de 1.500 de lei.

Dacă se casează două vehicule uzate, atunci se adaugă alți 3.000 de lei la valoarea primelor de mai sus.

Ecotichetul Rabla Plus se acordă doar la achiziționarea unui vehicul verde ce nu costă mai mult de 75.000 de euro, TVA inclus.

"Am hotărât să deschidem o nouă sesiune de finanțare, în urma solicitărilor foarte mari din partea persoanelor fizice. De asemenea, am identificat sume neutilizate din sesiunea anterioară și le-am pus la dispoziție în această sesiune," a declarat Laurențiu Adrian Neculaescu, președintele AFM.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: