Știri

Renault încearcă să rezolve problemele grave generate de virusul informatic WannaCry

Fotocredit: 

Renault
Renault Sandouville - virus WannaCry
Renault a anunțat faptul că activitatea în aproape toate fabricile afectate de atacul cibernetic din weekend se va relua în condiții normale începând de astăzi, 15 mai - pe lista acestora neregăsindu-se însă și uzina Dacia de la Mioveni, afectată la rândul său sâmbătă dimineață de același virus informatic ce a făcut ravagii mai ales în Europa. Activitatea normală la Dacia s-a reluat pe 15 mai, la ora 07:00.
 
Alături de Renault, Nissan și Dacia, pe lista companiilor afectate de atacul informatic de tip ransomware se mai află nume sonore precum National Health Service (NHS) din Marea Britanie, FedEx sau chiar Ministerul de Interne din Rusia. Virusul în cauză (WannaCry) a fost preluat prin deschiderea unor emailuri infectate și s-a împrăștiat rapid în toată rețeaua din care face parte computerul "bolnav". Acțiunea virusului presupune cripatarea tuturor datelor din PC, posesorul fiind obligat de către hackeri să plătească o recompensă în bitcoin pentru ca datele respective să fie decriptate și să nu fie șterse complet din calculator.
 
Pe lista fabricilor Alianței Renault-Nissan se numără uzina franceză din Sandouville (acolo unde se asamblează utilitare Trafic), uzina slovenă din Novo Mesto (unde se produc Clio și Twingo), dar și uzina din Sunderland (Marea Britanie) - unde Nissan produce Qashqai, Juke, Note și Leaf.
 
Activitatea de la Dacia a fost serios perturbată începând de vineri seară, lucru ce a dus la trimiterea acasă a unui număr însemnat de angajați în dimineața zilei următoare.
 
"O parte a activităţii de producţie a Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost afectată de disfuncţionalităţi ale sistemelor informatice şi mai mulţi angajaţi au fost trimişi înapoi la domiciliu, în cursul dimineţii de sâmbătă, 13 mai. Măsura a fost luată pentru a preveni extinderea disfuncţionalităţilor care, la o primă vedere, sunt o consecinţă a atacului cibernetic care a avut loc la nivel global. Pe platforma de la Mioveni a fost convocată o celulă de criză care urmăreşte evoluţia situaţiei", spune comunicatul de presă Dacia pe acest subiect.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: