Știri

Noua Kia Picanto va putea fi configurată în trei versiuni de motorizare

Fotocredit: 

Kia
Kia Picanto 2017
Kia a dezvăluit astăzi toate detaliile noii generații Picanto, cel mai mic model din portofoliul sud-coreenilor urmând a avea premiera mondială la Salonul Auto de la Geneva.
 
Aflăm astfel că noul Picanto va fi oferit într-o gamă de trei motorizări, toate pe benzină. Clienții vor putea alege între variantele aspirate 1.0 MPI (67 CP și 96 Nm cuplu maxim) și 1.25 MPI (84 de CP și 122 Nm cuplu maxim), la care se adaugă o unitate T-GDI de 1.0 litru, capabilă să furnizeze 100 de CP și 172 de Nm cuplu maxim. Motoarele sunt cuplate în standard la o cutie de viteze manuală cu cinci rapoarte, o cutie automată cu patru trepte fiind disponibilă doar în combinație cu motorul 1.25 MPI.
 
Cu o lungime neschimbată față de vechea generație (3.595 de mm), noul Picanto oferă mai mult spațiu interior grație creșterii ampatamentului cu 15 mm (până la valoarea de 2.400 mm). Totodată punțile față/spate sunt plasate mai spre extremitățile mașinii, lucru ce duce la o manevrabilitate sporită în spații înguste, dar și la o mai bună stabilitate pe șosea. Portbagajul oferă acum 255 litri ca și volum de încărcare, cea mai bună valoare din segmentul în care luptă noul Picanto. Kia oferă și posibilitatea unei configurări inedite pentru bancheta spate - aceasta putând fi aleasă în variante cu două sau trei locuri.
 
Posibilitățile de personalizare estetică includ nu mai puțin de 11 culori pentru caroserie, fiind disponibil și un pachet GT Line, inspirat din estetica deja oferită de Kia pe modele precum Optima GT. Pachetul cu tentă sportivă oferă elemente vopsite în roșu, negru și argintiu, praguri laterale proeminente, dar și o evacuare cu țevi duble, cromate.
 
La interior planșa de bord este organizată în jurul ecranului tactil de 7.0 inch, parte integrantă a sistemului de infotainment de ultimă generație - compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. Noua Kia Picanto va putea fi personalizată pe măsură și la nivelul habitaclului, în versiuni de nuanță neagră, maro, albastă, roșie sau lime. Totodată, materialele și tapițeriile folosite promit un salt calitativ mai mult decât vizibil.
 
Inginerii Kia s-au ocupat și de confortul acustic al pasagerilor, noul Picanto producând doar 39 de decibeli ca și zgomot la relanti și doar 68 de decibeli la rularea constantă. NU știm însă și la ce viteză a fost măsurată această valoare...
 
Noua Kia Picanto va ajunge la dealerii din Europa începând cu cel de-al doilea trimestru din 2017, sud-coreenii oferind pentru micul model aceeași garanție de 7 ani în limita a 150.000 de km.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: