Știri

Kia a dezvăluit primele imagini oficiale ale noului Rio

Fotocredit: 

Kia
Noua Kia Rio 2017
Kia a dezvăluit primele imagini oficiale ale noii generații Rio, model ce va fi lansat în premieră mondială cu ocazia Salonului Auto de la Paris. 
 
Anticipat săptămâna trecută de câteva schițe, noul model nu se îndepărtează radical de estetica vechii generații, însă se aliniază mult mai armonioz în actualul portofoliu de automobile oferit de Kia în Europa. Astfel, partea frontală ni se înfățișează cu o nouă grilă a radiatorului, dar și cu o bară total redesenată, în timp ce la partea din spate s-a lucrat la redesenarea formelor înglobate de stopuri.
 
Interiorul este poate capitolul la care noua Kia Rio impresionează cel mai tare, aceasta primind o planșă de bord mult mai aerisită, cu comenzi și butoane ce de aduc aminte într-o oarecare măsură de noul Sportage. Calitatea materialelor și nivelul asamblării par a fi semnificativ ridicate.
 
Ca și dimensiuni, cea de-a patra generație a micului automobil propus de Kia în segmentul B se traduce printr-un model cu 15 mm mai lung față de vechiul Rio (în versiunea sa hatchback), fiind și cu 5 mm mai lat. Înălțimea însă a scăzut cu 5 mm. Pasagerii de pe locurile spate vor avea parte de mai mult loc pentru genuchi, grație ampatamentului de 2.580 de mm, cu 10 mm mai mare față de vechiul model.
 
Nu sunt confirmate încă motorizările ce vor face parte din oferta Rio, însă este de așteptat apariția noilor unități turbo pe benzină de 1.0 litru, din familia T-GDI.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: