Știri

Conceptele Mitsubishi CA-MiEV și GR-HEV vor fi prezentate la Geneva

Mitsubishi CA-MiEV 2013
 
Mitsubishi a ales Salonul Auto de la Geneva pentru a dezvălui o pereche de concepte, ale unor automobile electrice, fiecare din ele prezentând o idee diferită - CA-MiEV şi GR-HEV.
 
Cel mai mic dintre cele două este numit CA-MiEV și prezintă în avanpremieră caracteristicile și design-ul următoarei generaţii care va înlocui modelul i-MiEV. Mitsubishi susține  că autonomia lui CA-MiEV poate atinde 300 de km la o singură încărcare, datorită unor tehnologii inovatoare înglobate sub caroserie.
 
Bateriile acumulează acum o densitate de energie mai mare decât la modelele anterioare, vor fi folosite materiale super-uşoare pentru piesele componente iar aerodinamica special concepută ajută la o mai mică frecare cu aerul. CA-MiEV beneficiaza de o funcție de încărcare fără fir și de un motor electric complet nou, la fel ca şi invertorul.
 
La polul opus ca şi gabarit găsim GR-HEV, un hibrid diesel-electric, care prefigurează viitoarea generaţie a pick-up-ului L200.
 
Mitsubishi GR-HEV
Mitsubishi GR-HEV
 
Motorul diesel se află la locul său obișnuit, sub capotă, în timp ce motorul electric acţionează roţile din spate, pentru a crea un nou tip de sistem 4x4, denumit de japonezii de la Mitsubishi Super All Wheel Control (S-AWC). Nu există deocamdată date legate de performanță, ştim doar că GR-HEV va emite în atmosferă mai puțin de 149g de CO2 la fiecare kilometru parcurs.

Etichete: 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: