Știri

Ce reprezintă soluția de curățare a frânei și a ambreiajului?

Fotocredit: 

pexels.com
Mannol 9670

Agentul de curățare a frânei și a ambreiajului este conceput pentru curățarea profundă a suprafețelor metalice, degresarea pieselor noi înainte de instalare și eliminarea lubrifiantului vechi. Printre ancrasările eliminate de acest agent de curățare se numără lichidele de lucru, uleiul, depunerile rășinoase, praful și murdăria. Datorită acestei soluții este extinsă durata de viață a frânelor și a ambreiajului.

Când trebuie să curăț frânele și ambreiajul?

Una dintre cele mai frecvente utilizări a acestui tip de produs chimic auto este curățarea discurilor de frână noi înainte de instalare. Motivul este următorul: din fabrică, acestea sunt tratate cu un lubrifiant de conservare, care previne coroziunea discurilor de frână. Al doilea motiv este eliminarea urmelor de degete lăsate în timpul demontării și înlocuirii pieselor. O altă utilizare a soluției de curățare este în timpul lucrărilor de mentenanță și de reparație a sistemului de frânare și a ambreiajului. În urma frecării plăcuțelor de frână de discul de frână are loc formarea prafului metalic sau ceramic, care afectează și micșorează eficiența frânării, precum și accelerează uzura pieselor, acționând în calitate de abraziv.

De ce trebuie eliminat lubrifiantul de conservare de pe piesele noi?

Precum am menționat anterior, piesele precum discurile și tamburul de frână sunt acoperite cu un lubrifiant. La prima frânare după instalare, suprafețele de frecare ar putea să nu ofere decelerarea necesară, fapt care poate duce la un accident rutier. Iar în cazul înlocuirii ambreiajului, ignorarea degresării volantului și a plăcii de ambreiaj cauzează alunecarea ambreiajului, supraîncălzirea și defectarea acestuia.

Cum este aplicată soluția de curățare a frânei și a ambreiajului?

De regulă, aplicarea acestui agent de curățare nu diferă esențial de la producător la producător. Însă, ca exemplu, vom analiza soluția de curățat frâna și ambreiajul Mannol 9670. Agentul de curățare furnizat în volum de 500 ml este pulverizat pe piesele și îmbinările murdare și lăsat să acționeze. După care este lăsat să se scurgă sau este șters cu o cârpă curată. De obicei, recipientul este ținut la distanța de 0,3 - 0,6 metri de la piese, iar tratarea acestora are loc de sus în jos, astfel încât să fie eliminat tot praful, murdăria și alte impurități. Pe măsură ce agentul de curățare pătrunde în toate fisurile piesei și începe să acționeze, lubrifiantul, lichidele tehnice, uleiul de frână scurs va fi îndepărtat. În cazul murdăriei greu de eliminat ar putea fi necesară o aplicare repetată a soluției de curățat frâna și ambreiajul Mannol 9670.

Atenție!

Fiți precauți. Soluția de curățare a frânei și a ambreiajului Mannol 9670, precum și alți agenți de curățare, este o soluție inflamabilă, recipientul căruia se află sub presiune, prin urmare, poate exploda în urma încălzirii. Respectați tehnica de securitate în timpul utilizării soluției și nu o lăsați la îndemâna copiilor!

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: