Știri

Volkswagen va acorda o primă pentru schimbarea mașinilor vechi motorizate diesel

Fotocredit: 

Volkswagen
Volkswagen - prima schimbare masini diesel vechi
Grupul Volkswagen va pregăti un program de stimulare a clienților săi pentru a-și schimba mașinile diesel vechi cu automobile de ultimă generație. Decizia germanilor vine luată după reuniunea de săptămâna trecută de la Berlin, acolo unde reprezentanți guvernamentali germani și marile branduri auto din Germania s-au întâlnit pentru a discuta viitorul motorizărilor pe motorină.
 
Programul de stimulare a schimbării mașinilor EURO 1 - EURO 4 prevede acordarea unei prime și va fi valabil pentru toate mărcile Grupului Volkswagen (VW, Audi, SKODA, SEAT și Porsche). Nu a fost comunicată pentru moment și valoarea primei, spre deosebire de programul similar anunțat de BMW și care vorbește despre 2.000 de euro acordați pentru schimbarea unei mașini vechi cu una EURO 6.
 
Suplimentar, Volkswagen va updata softul pentru moarele TDI EURO 5 sau EURO 6 montate pe circa patru milioane de mașini vândute în Germania, dar și pentru un număr încă neprecizat de automobile vândute în Europa.
 
Procesul de rechemare în service va permite reducerea emisiilor de NOx cu un procent cuprins între 25 și 30%.
 
În același timp Grupul Volkswagen va contribui financiar la fondul de 500 de milioane de euro destinat "mobilității sustenabile" din orașele germane, suma în cauză fiind susținută în mod egal de marii producători de automobile și de guvernul federal din Germania.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: