Știri

Toyota a operat un facelift micului AYGO

Fotocredit: 

Toyota
Toyota AYGO facelift 2018
 
Toyota a prezentat noul AYGO facelift - micul model de segment A beneficiind astfel de un refresh estetic minor, modificări la nivelul motorizării, dar și de o paletă mai bogată de tehnologii de siguranță.
 
Schimbările de design nu sunt spectaculoase, japonezii preferând să ducă mai departe imaginea consacrată a unui AYGO ce este unul dintre cele mai bine vândute modele din segmentul său (în România fiind de departe best seller). Se păstrează astfel tema estetică a părții frontale, dominată de X-ul creat de liniile capotei, ale farurilor și ale grilei - cu mici schimbări aduse mai ales designului blocurilor optice ce intefrează luminile de zi. Partea din spate se evidențiază prin stopurile cu LED ale căror elemente optice au fost vizibil redesenate.
 
Clienții vor putea comanda noua Toyota AYGO facelift în alte două noi culori pentru exterior (Magenta și Blue), disponibile fiind și câteva posibilități suplimentare de personalizare coloristică a elementelor caroseriei.
 
La interior niponii ne vorbesc despre schimbări la nivelul instrumentarului de bord, acesta primind o nouă grafică li o nouă culoare pentru iluminare. De asemenea, lista schemelor de culori disponibile s-a îmbogățit cu versiunile Quartz Grey și Piano Black.
 
Noul AYGO facelift va putea fi comandat în nivelurile de echipare x, x-play și x-clusiv, la acestea adăugându-se edițiile speciale x-cite și x-trend.
 
O noutate importantă pentru AYGO vine de sub capotă, acolo unde va sta o versiune revizuită a unității 1.0 VVT-i în trei cilindri. Motorul în specificație 2018 respectă normele de poluare Euro 6.2 și livrează de-acum 72 de CP la 6.000 rpm. Cuplul motor maxim ajunge a 93 Nm la 4.400 rpm, valoarea ce permite un sprint de la 0 la 100 de km/h în 13.8 secunde. Toyota AYGO facelift poate rula cu cel mult 160 de km/h.
 
Noul AYGO va fi oferit și într-o versiune Eco - treptele 4 și 5 ale cutiei de viteze manuale fiind mai lungi pentru a favoriza economia de combustibil. Un sistem Stop & Start vine să susțină la rândul său comportamentul eco, putând coborâ valoarea emisiilor de CO2 până la pragul de 86 g/km.
 
Noul AYGO este oferit și cu pachetul de siguranță activă Toyota Safety Sense, sub umbrela acestuia numărându-se sisteme precum Pre-Collision System (PCS) sau Lane Departure Alert (LDA).
 
Noua Toyota AYGO facelift va putea fi admirată la standurile de la Salonul Auto de la Geneva.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: