Știri

Sistemul de control al tracțiunii de pe noul BMW i3s va fi utilizat pe toate modelele mărcii

Fotocredit: 

BMW
BMW i3s - sistem de cotrol al tracțiunii
 
BMW va utiliza sistemul de control al tracțiunii dezvoltat pentru noul i3s pe toate modelele sale din portofoliu, dar și pe mașinile ce poartă sigla MINI
 
Gândit să optimizeze tracțiune și stabilitatea dinamică chiar și în cele mai dificile condiții de aderență, noul sistem utilizat de BMW i3s utilizează rutine de calcul de până la 50 de ori mai rapide față de cele folosite la tehnologiile convenționale de control a stabilității.
 
Performanțele noului sistem de control al tracțiunii se datorează montării unităților de calcul electronic direct în trenul de rulare, lucru ce a dus la scurtarea semnificativă a distanțelor de transmitere a semnalelor între senzori și unitatea de calcul și control.
 
Viteza sporită de procesare și răspuns a venit ca o necesitate absolut necesară, dată fiind livrarea aproape instantanee a cuplului motor de către sistemele de propulsie electrice dezvoltate sub umbrela BMW eDrive.
 
Noua tehnologie va fi așadar folosită pe toate modelele BMW și MINI, indiferent dacă acestea utilizeză tracțiunea față, propulsia spate sau sistemele de tracțiune integrală xDrive sau ALL4.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: