Știri

Rolls-Royce Sweptail - dovada "vie" a luxului suprem

Fotocredit: 

Rolls-Royce
Rolls-Royce Sweptail
Concursul de Eleganță Villa D'Este a fost locul unde britanicii de la Rolls-Royce au prezentat poate cea mai exclusivistă și scumpă mașină din lume. Botezat Sweptail, modelul a fost construit pentru unul dintre cei mai importanți clienți ai constructorului britanic.
 
Dezvoltat pe baza platformei utilizate de coupe-ul Phantom, noul Rolls-Royce Sweptail a fost construit în nu mai puțin de patru ani, după indicațiile și gusturile clientului - un colecționar rafinat de automobile, iahturi și avioane.
 
Rezultatul final s-a materializat printr-un automobil coupe cu doar două locuri, a cărei formă este inspirată de o serie de modele legendare din istoria exclusivistului constructor britanic, precum Phantom II Streamline Saloon, Park Ward 20/25 Limousine Coupe și Gurney Nutting Phantom II Two Door Light Saloon, toate lansate în anul 1934.
 
 
Sensibilitatea viitorului proprietar pentru lume a iahturilor se vede mai mult decât evident mai ales la interior, acolo unde locurile din spate au fost înlocuite de elemente specifice carenajului superior dezvoltat pentru ambarcațiunile de superlux. Atmosfera "deschisă" este suplimentată și de imensul acoperiș din sticlă al cărui profil lateral se continuă fluent către bara spate a mașinii - desenată la rândul său în strânsă legătură inspirațională cu lumea "acvatică".
 
Materialele extrem de rare, cum ar fi lemnul de esență nobilă sau aluminiul prelucrat manual fac din Rolls-Royce Sweptail o adevărată operă de artă pe roți, iar prețul estimat undeva în jurul valorii de 10 milioane de euro vine să demonstreze poate încă o dată ce reprezintă marca insulară pentru istoria auto mondială.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: