Știri

Noul Jaguar F-Type SVR va putea fi admirat la Salonul Auto de la Geneva

Fotocredit: 

Jaguar
Noul Jaguar F-Type SVR
 
Noul Jaguar F-Type SVR, cea mai extremă versiune a coupe-ului F-Type, va putea fi admirat la standurile constructorului britanic de la Salonul Auto de la Geneva, urmând a ajunge la dealeri în vara acestui an. Clienții interesați pot însă plasa comenzile deja, prețul de start pentru supercar fiind de 141.000 de euro pentru versiunea Coupe.
 
F-Type SVR este oferit atât în varianta de caroserie Coupe cât și în cea Convertible și beneficiază de aportul unui motor turbo pe benzină V8, de 5.0 litri și care furnizează 575 de CP. Cuplu maxim are valoarea de 800 Nm și este disponibil între 3.500 și 5.000 rpm. Toate aceste cifre permit o accelerație de la 0 la 100 de km/h în doar 3.7 secunde, viteza maximă fiind de 322 de km/h în cazul Coupe-ului. Decapotabila nu poate ajunge "decât" la 314 km/h.
 
Puterea și cuplul sunt transmise la toate cele patru roți prin intermediul unei cutii de viteze automate Quickshift, precum și cu ajutorul unui performant sistem AWD.
 
Performanțele motorului sunt completate de o reducere a greutății datorată folosirii unor materiale super-ușoare, atât în construcția șasiului, dar și pentru evacuare sau elementele caroseriei. Astfel, sistemul de evacuare este fabricat din titanium și Iconel și a permis un minus de 16 kg la greutatea totală. Materialele exotice permit și o eficiență sporită la temperaturi extreme.
 
Suspensiile sunt fabricate din aluminiu, lucru ce reduce cu alte 9 kg greutatea totală a lui SVR, față de un F-Type R. Dacă se alege sistemul de frânare cu discuri carbon-ceramice și acoperișul din fibră de carbon, greutatea scade și mai mult - cu 50 de kg.
 
dacă tot a venit vorba de sistemul de frânare, noul jaguar F-Type SVR beneficiază în standard de frâne cu discuri de 380 de mm pe față și 376 de mm pe spate, opțiunea Carbon Ceramic Matrix aducând discuri și mai mari - 398/380 mm. Jantele din aliaj ușor pe 20 dde inch sunt încălțate cu anvelope sport cu dimensiunile 265/35/ZR20 pe față și 305/30/ZR20 pe spate.
 
Caroseria lui F-Type SVR a primit o serie de elemente cu rolul de a spori performanțele aerodinamice și care aduc un plus evident și la estetică.
 
La interior atmosfera sport este la ea acasă, cu scaunele sport SVR Performance, în timp ce noile sisteme e infotainment din familia InControl Touch asigură tot confortul cerut de clienții cu pretenții.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: