Știri

Noul Hyundai Kona Electric va fi dezvăluit pe 27 februarie

Fotocredit: 

Hyundai
Hyundai Kona Electric
 
Hyundai va prezenta versiunea electrică a lui Kona în data de 27 februarie. Anunțul vine însoțit de un teaser video ce nu face foarte multă lumină în privința detaliilor mașinii, dar ne introduce în atmosfera "electrică" ce va dominanta SUV-ului electrificat.
 
Programat pentru lansarea pe piață în vara acestui an, noul Hyundai Kona Electric va fi disponibil în două versiuni, fiecare urmând a utiliza pachete diferite de baterii. Noul model va fi propulsat de "unul dintre cele mai puternice motoare electrice de pe piață", în versiunea de top urmând a fi capabil să ruleze până la 470 de km cu un "plin de baterii" conform noilor standarde de testare WLTP.
 
Versiunea electrică a lui Kona va păstra liniile de design exterior și interior  consacrate de cel mai mic SUV din portofoliul actual al sud-coreenilor, însă nu vor lipsi elementele ce punctează caracterul "verde" al mașinii. Sistemele de asistență a șoferului, tehnologiile de siguranță activă și cele de infotainmnent de care va beneficia Kona Electric vor fi de ultimă generație.
 
Noul Hyundai Kona Electric nu va fi singurul SUV electric lansat anul acesta de coreeni, sfârșitul lui 2018 urmând a marca dezvăluirea noului Nexo - model electric propulsat cu ajutorul pilelor de hidrogen. Hundai Nexo va duce mai departe rolul jucat până acum de ix35 Fuel Cell. Gama de modele electrificate ale Hyundai este completată de familia IONIQ - oferită în versiuni hibrid, plug-in hybrid și 100% electrică.
 
Noul Kona Electric va avea premiera mondială la Salonul Auto de la Geneva.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: