Știri

Jaguar Land Rover dezvoltă noi tehnologii pentru viitoarele maşini autonome

Fotocredit: 

Jaguar Land Rover
Range Rover Sport - control la distanta al masinii
 
Jaguar Land Rover a dezvăluit un nou set de tehnologii avangardiste ce vor sta la baza viitoarelor automobile autonome. Una dintre acestea constă în posibilitatea manevrării de la distanţă a maşinii de teren, prin intermediul unei aplicaţii instalate pe smartphone.
 
Astfel, specialiştii britanici ne arată cum pot controla un prototip Range Rover Sport. Aplicaţia include controlul volanului, al acceleraţiei şi frânei,  dar şi al gărzii la sol. Şoferul poate controla în acest fel maşina ce se poate deplasa cu maximum 6.5 km/h în situaţii dificile, cum ar fi o parcare aglomerată în care ar fi foarte dificl accesul la volan sau pe teren accidentat unde este mult mai utilă o privire de ansamblu din afara maşinii.
 
Controlul la distanţă nu funcţionează decât de la maximum 10 metri, cu condiţia ca cel care controlează maşina să aibă asupra sa cheia de contact.
 
Un alt sistem dezvoltat de Jaguar Land Rover permite manevre autonome, fără ajutorul şoferului, în cazul întoarcerii din trei mişcări. Sunt folosiţi în acest caz senzori ce pot detecta spaţiul disponibil, dar şi vehiculele sau pietonii din apropierea maşinii.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: