Știri

Conceptul Mercedes-AMG GT prefigurează un viitor "Panamera killer"

Fotocredit: 

Mercedes-Benz
Mercedes-AMG GT Concept
 
Prefigurat de câteva imagini și filmulețe teaser, conceptul Mercedes-AMG GT a fost dezvăluit în toată splendoarea sa la Salonul Auto de la Geneva. Cu o siluetă ce combină sportivitatea unui coupe cu eleganța unui sedan în patru uși și propulsat de o soluție hibrid ce poartă în premieră emblema "EQ Power+", conceptul dezvoltat de divizia din Affalterbach prefigurează fără doar și poate un viitor rival pentru Porsche Panamera.
 
La nivel estetic, Mercedes-AMG GT Concept combină elementele deja consacrate de familia coupe-urilor GT de serie cu inovații aplicate la nivelul blocurilor optice, rezultatul final materializându-se într-un automobil cu patru uși cu alură evidentă de coupe, puternic personalizat pe linia tradiției recente AMG. Farurile extrem de înguste includ lumini de zi ce utilizează așa numita tehnologie "nano active fiber", folosită și în componența stopurilor. Noua tehnologie optică permite crearea unor forme mult mai complexe, datorită utilizării unor elemente extrem de subțiri, ușor modelabile.
 
 
De propulsia conceptului Mercedes-AMG GT  este responsabil un motor pe benzină V8 biturbo, de 4.0 litri, care este ajutat de o unitate electrică pentru a produce în comun circa 600 de kW - echivalentul a 816 CP. Accelerația de la 0 la 100 de km/h se poate face în mai puțin de 3 secunde, valoare demnă de supercar-uri precum noile Lamborghini Huracan Performante sau McLaren 720S.
 
Soluția plug-in hybrid utilizată pentru propulsie face din conceptul Mercedes-AMG primul model de stradă ce poartă sigla "EQ Power+", dedicată modelelor de performanță "verzi" AMG. Restul modelelor hibrid produse de către Mercedes-Benz vor purta logo-ul "EQ Power", în timp ce modelele 100% electrice vor fi botezate utilizându-se acronimul EQ.
 
Mercedes-AMG GT este doar primul dintr-o serie de concepte pregătite de divizia sportivă a Mercedes-Benz, următorul model urmând a fi Hypercarul AMG ce va fi dezvăluit în toamnă, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: