Știri

BMW România a instalat două noi stații de încărcare pentru mașinile electrice, în parcarea Băneasa Shopping City

Fotocredit: 

BMW Romania
BMW - statii incarcare Baneasa Shopping City
 
BMW România a instalat două noi stații de încărcare pentru mașinile electrice în parcarea subterană a complexului Băneasa Shopping City. Acestea pot furniza o putere maximă de încărcare de 11 kW prin intermediul unui conector Type 2, funcționând la curent alternativ.
 
Colaborarea dintre cele două entități continuă așadar pe linia tehnologiilor dedicate automobilelor electrice, în luna iulie 2016 fiind inaugurată  o stație de încărcare de 50 de kW ce funcționează la curent continuu. În ceva mai bine de un an stația respectiva a asigurat peste 800 de cicluri de încărcare, livrând mai bine de 11 MW de energie.
 
Din statisticile realizate de BMW România, media încărcarilor din timpul săptămânii ajunge deja la 4-5 automobile pe zi, trei din patru încărcări trecând pragul încărcării bateriilor mașinilor peste valoarea de 80%. Acest lucru nu este neapărat recomandat, dat fiind faptul că puterea de încărcare scade semnificativ în intervalul 80-100%.
 
"Avem un istoric foarte bun de proiecte comune cu echipa Băneasa Shopping City şi Băneasa Developments. Prima staţie instalată se dovedeşte tot mai populară, un reper pentru Nordul Bucureştiului. Vrem să construim pe baza acestui parteneriat, iar zonele comerciale sunt deosebit de interesante în acest sens. Aici clienţii staţionează pe perioade de peste o oră, este momentul perfect pentru încărcare", explică Dana Popescu - brand manager BMW i.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: