Știri

Angajații Vauxhall din Marea Britanie sunt primele "victime" ale achiziției Opel de către PSA Group

Fotocredit: 

Vauxhall
Vauxhall Astra Sports Tourer
 
Francezii de la PSA Group au de gând să restructureze radical activitățile de producție din fabricile Opel/Vauxhall, fiind aproape sigur faptul că 400 de angajați ai fabricii britanice din Ellesmere Port își vor pierde locurile de muncă. În consecință, sindicaliștii de la Vauxhall au chemat la negocieri patronatele, dar și autoritățile guvernamentale de la Londra.
 
Decizia PSA vine pe seama productivității din ce în ce mai mici de care dau dovadă uzinele Opel/Vauxhall. În particular, uzina din Marea Britanie (unde se produce compacta Astra) nu poate susține profitabilitate în momentul actual, dat fiind faptul că liniile de asamblare funcționează la doar două treimi din capacitate. Cei 1.660 de angajați produc anual 120.000 de automobile, în condițiile în care cererea pentru versiunea Station Wagon a lui Astra este în cădere liberă.
 
Ieșirea marii Britanii din UE va cântări și mai tare pentru viitorul fabricii din Ellesmere Port, din cauza posibilelor taxe ce ar putea interveni în relațiile comerciale desfășurate peste Canalul Mânecii.
 
Mai mult, conform analiștilor economici, Grupul PSA ar putea închide complet până în anul 2021 două fabrici Opel/Vauxhall - Eisenach și Ellesmere Port, dar și facilitatea de producție pe care o deține în Spania, la Villaverde.
 
Viitorul apropiat al Opel se va baza în mare parte pe noile SUV-uri Crossland X și Grandland X - modele construite pe platforme tehnice de origine Peugeot/Citroen.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: