Știri

Volvo Sensus - desemnată cea mai inovativă tehnologie de tip HMI (Human Machine Interface)

Fotocredit: 

Volvo
Volvo Sensus - Car HMI Concept & Systems, Berlin 2015
 
Volvo Sensus, interfaţa de control de la bordul noului XC90, a fost desemnată drept cea mai inovativă tehnologie de acest gen, cu ocazia conferinţei "Car HMI Concept & Systems", ce s-a desfăşurat la Berlin.
 
Acordarea acestui premiu vine ca o recunoaştere a evoluţiei Volvo în domeniul dezvoltării HMI (Human Machine Interface) şi a avut ca şi fundament nivelurile de inovaţie, intuitivitate, complexitate şi operare în siguranţă pe care le oferă Sensus.
 
Bazat pe cercetări exaustive şi studii cu subiecţi chiar utilizatorii unor astfel de sisteme la bordul automobilelor, noul Volvo Sensus reuşeşte să ofere un extraordinar feedback emoţional şi ergonomic, care se traduce prin uşurinţa cu care cei aflaţi la bordul noului XC90 pot controla toate funcţiile maşinii.
 
Interfaţa cuprinde, pe lângă enormul display tactil din bord şi clusterul grafic ce înlocuieşte clasicele ceasuri de bord, dar şi head-up display-ul de ultimă generaţie.
 
Responsabilii Volvo au proiectat sistemul bazându-se pe ideea că unele informaţii sunt mai importante şi mai necesare în timp util decât altele. Folosind un meniu compus din patru elemente esenţiale, interfaţa Volvo Sensus reduce astfel numărul de paşi necesari interacţiunii cu sistemul, lucru ce diminuează semnificativ posibilitatea distragerii atenţiei de la condus.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: