Știri

Volvo pune în valoare cele mai intense trăiri umane prin intermediul tehnologiilor sale de siguranță

Fotocredit: 

Volvo
Volvo XC60 - City Safety
Volvo reușește ca de fiecare dată să ne impresioneze cu filmele de prezentare ale noilor sale modele. De această dată, noul XC60 este protagonistul unei povești ce pune în valoare tehnologia City Safety - capabilă să detecteze pietonii apăruți pe carosabil și să oprească SUV-ul în siguranță.
 
Construit în jurul poveștii unei fetițe ce are tot viitorul în față, filmul de mai jos creionează un adevăr de multe ori ignorat - "uneori întâmplările care nu se petrec niciodată contează cel mai mult".
 
 
Tehnologia Volvo City Safety a fost introdusă pentru prima oară în anul 2008 pe prima generație XC60, sistemele sale componente fiind perfecționate și rafinate de-a lungul timpului pentru a rezolva o paletă și mai largă de situații dificile din trafic.
 
La ora actuală City Safety include, pe lângă sistemul de frânare automată, tehnologia Oncoming Lane Mitigation ce poate evita coliziunile frontale în cazul în care mașina iese de pe bandă sau în fața acesteia apare o altă mașină de pe contrasens. Parte integrantă a Volvo City Safety este și tehnologia Blind Spot Information System (BLIS), care nu numai că monitorizează unghiurile moarte din oglinzile laterale, dar este și capabilă să evite automat acroșajele cauzate de schimbarea benzii de circulație fără o asigurare prealabilă.
 
Statisticile actuale spun că 94% dintre accidentele de circulație sunt cauzate de factori umani și că peste 1.2 milioane de persoane își pierd anual viața în accidente rutiere.
 
Fapt pentru care compania suedeză rămâne fidelă ambițiilor sale de a reduce la zero numărul persoanelor accidentate grav sau decedate la bordul unui Volvo de generație nouă, începând cu anul 2020.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: