Știri

Volvo a început să exporte către Europa primele exemplare S90 fabricate în China

Fotocredit: 

Volvo
Volvo S90 "Made in China" exportat in Europa
Volvo a început să exporte către Europa primele exemplare S90 fabricate în China, prin intermediul unei noi linii feroviare ce leagă orașele Daqing și Zeebrugge (Belgia). Compania suedeză devine astfel primul constructor de automobile ce utilizează această metodă de transport pentru a aduce mașini produse în China către Europa.
 
Astfel, primele exemplare S90 "Made in China" vor ajunge în orașul belgian pe 31 mai, transportate de un tren capabil să care până la 225 de mașini adăpostite în containere speciale. Acestea pot găzdui trei automobile dispuse în poziții care să ofere maximul de eficiență în privința utilizării spațiului.
 
Nou înființata rută feroviară face parte din așa numitul program "One Belt, One Road" și vrea să reînvie legendarul Drum al Mătăsii - utilizat secole la rând drept principală arteră de schimburi comerciale între Asia și Europa.
 
Față de transportul clasic cu ajutorul vapoarelor folosirea trenurilor permite reducerea timpului de călătorie cu circa două treimi, dar și scăderea cantității de CO2 emisă, cu până la o treime.
 
Ritmul inițial de transport va fi setat la un tren pe săptămână, urmând ca ulterior frecvența de plecare a trenurilor să fie crescută.
 
Primele exemplare Volvo S60 fabricate la Daqing au început a fi exportate către SUA în anul 2015, sfârșitul anului trecut marcând începerea producției noului S90, exemplarele seriei urmând a fi exportate la nivel global.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: