Știri

Tesla a încheiat disputele legale cu un grup de clienți norvegieni nemulțumiți

Fotocredit: 

Tesla
Tesla Model S
 
Tesla a ajuns la o înțelegere cu cei 126 de clienți norvegieni ce deschiseseră un proces împotriva companiei americane. Aceștia din urmă reclamau discrepanțe majore între valorile de putere comunicate oficial de către Tesla pentru Model S P85D și valoarea reală furnizată de cele două unități electrice componente ale ansamblului propulsor.
 
Astfel, în loc de cei aproape 700 de CP cu care se lăudau americanii că ar furniza modelul în cauză, motoarele electrice ar furniza nu mai mult de 475 de CP, lucru ce a dus la deschiderea unui proces la un tribunal din Oslo. Cei 126 de reclamanți cereau fiecare daune în valoare de 15.000 de dolari, iar prima înfățișare în fața judecătorilor norvegieni era programată pentru luni, 12 noiembrie.
 
Numai că în ziua începerii procesului ambele părți au anunțat încetarea amiabilă a conflictului, Tesla urmând a plăti fiecărui client în parte circa 7.700 de dolari. Clienții pot alege să primească întreaga sumă de bani sau pot alege diverse pachete de upgrade pentru mașinile lor.
 
Norvegia constituie una dintre cele mai dezvoltate piețe pentru automobilele electrice, grație generoaselor subvenții oferite de guvernul de la Oslo, Tesla comercializând aici un număr impresionant de exemplare Model S și Model X.
 
La momentul în care Model S P85D făcea parte din oferta Tesla, acesta costa cel puțin 120.000 de dolari, pe piața din SUA.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: