Știri

Tesla a început producția de baterii dezvoltate împreună cu Panasonic

Fotocredit: 

Tesla
Tesla Gigafactory
 
Tesla a dat startul producției de baterii dezvoltate împreună cu japonezii de la Panasonic, acumulatorii Li-Ion ce vor fi prosuși în vestita Gigafactory urmând a echipa și mult așteptatul Model 3.
 
Botezate "2170", noile baterii cilindrice au fost proiectate și dezvoltate în comun de către Tesla și Panasonic și promit performanțe de invidiat la costuri de producție scăzute. Forma acestora le facef extrem de ușor de integrat atât în ansambluri dedicate automobilelor, dar și în stațiile de domestice ce furnizează energie electrică pentru locuințe.
 
Tesla a demarat producția de test pentru noile baterii în luna decembrie, de ieri fiind demarată și producția de masă a acestora. primele unități vor fi folosite în stațiile Powerwall și Powerpack 2, urmând ca bateriile asamblate începând cu trimestrul doi din 2017 să fie folosite pe noua Tesla Model 3.
 
 
Tesla promite ca din 2018 să producă în Gigafactory baterii a căror capacitate totală să atingă 35 de GWh/an, valoare ce se apropie de totalul produs de restul fabricilor de baterii din întreaga lume.
 
Ansamblul Gigafactory nu este pentru moment finalizat decât în proporție de 30%, Tesla oferind posibilități flexibile de configurare a activităților de producție partenerilor săi actuali și viitori. Când va fi (și dacă va fi) terminată, Gigafactory va deveni cea mai mare construcție de pe întreg globul.
 
Atunci când Gigafactory va atinge vârful de producție, va asigura locuri de muncă pentru 6.500 de oameni și indirect, alte 20-30.000 de joburi în industria din regiune.
 
Asocierea cu nume mari din industrie, precum Panasonic, are drept scop reducerea costurilor de dezvoltare și producție și implicit scăderea prețurilor finale pentru automobilele și produsele Tesla.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: